ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 4/12/2019: ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΤΗΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΟΣΙΟΥ ΠΑΤΑΠΙΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ THN 8η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019.

 

Την 8η Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Κυριακή, πανηγυρίζει η σεβασμία Ιερά Γυναικεία Μονή του Οσίου Παταπίου Λουτρακίου.

Το βράδυ της παραμονής, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο, θα προεξάρχει του Μεγάλου Εσπερινού και θα κηρύξει τον Θείο λόγο στους ευλαβείς προσκυνητές.

Εν συνεχεία και περί ώρα 20:30 στο Σπήλαιο, όπου το άφθαρτο Λείψανο του Οσίου Παταπίου πρόκειται εύκαιρον εις προσκύνηση εκ των πιστών και ευλογία των προσκυνητών, θα τελεσθή Ι. Αγρυπνία.

Την επομένη, κύρια ημέρα της εορτής, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου και ώρα 7:30 π.μ., θα τελεσθή Αρχιερατικός Όρθρος και πανηγυρική Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου και συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου.

Η συμμετοχή των πιστών Χριστιανών στις ανωτέρω Ιερές Ακολουθίες της πανηγυρίζουσας Ιεράς Μονής θα αποδώσει την δοξολογία στον Τρισάγιο Θεό και την τιμή στον Όσιο, προστάτη της Κορινθίας μας, αποκομίζοντες ταυτόχρονα αυτοί τον αγιασμό και την ευλογία για τους εαυτούς τους και τους οικείους τους.