Σφάλμα
  • JLIB_FILESYSTEM_ERROR_PATH_IS_NOT_A_FOLDER_FOLDER
  • JLIB_FILESYSTEM_ERROR_PATH_IS_NOT_A_FOLDER_FILES

ΛΑ’ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ «ΙΓ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2019».

 

DSC03316

Με την παρουσία όλων των Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως μας πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019, η 31η Ιερατική Σύναξη, στη «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ» στην Κόρινθο, υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, με την ευκαιρία των επερχομένων εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Ιδρυτού της τοπικής μας Εκκλησίας Αποστόλου Παύλου «ΙΓ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2019». Της Ιερατικής Συνάξεως προηγήθηκε Θ. Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ι. Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής, στην οποία παρέστησαν συμπροσευχόμενοι όλοι οι Κληρικοί της Ι. Μητροπόλεώς μας. Ομιλητής στην Σύναξη ήταν ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως μας και Ηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά» Καλεντζίου με θέμα: «Το μυστήριο της Εκκλησίας σύμφωνα με την εμπειρία και την διδασκαλία του Απ. Παύλου».

Ο Ιεροκήρυξ με λόγο Αγιογραφικό και μεστό θεολογικών νοημάτων κατέδειξε, το τι είναι Εκκλησία σύμφωνα με τον Απόστολο μας Άγιο Παύλο. Η Εκκλησία νοείται ως Σώμα με κεφαλή τον Σωτήρα Χριστό όπου όλα τα μέλη Του αλληλοεξαρτώνται και αποτελούν ένα ενιαίο αδιάσπαστο σύνολο. Τα κύρια γνωρίσματα που κρατούν την Εκκλησία σε ενότητα αντικατοπτρίζονται στην ρήση του Απ. Παύλου «εἷς Κύριος, μία πίστις, ἓν βάπτισμα» (Εφ. Δ΄, 4). Ολοκληρώνοντας τόνισε ότι, η Εκκλησία είναι όντως Θεία Δωρεά, η οποία για να διατηρηθεί και να ενισχυθεί απαιτεί θυσιαστική ανθρώπινη συγκατάθεση και άοκνο αγώνα από όλα τα μέλη Της, κυρίως όμως από τους Κληρικούς, οι οποίοι οφείλουν να βιώνουν και να διακηρύττουν ανόθευτες και αδιάφθορες τις αλήθειες της Πίστεώς μας.    

Στην συνέχεια ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας έλαβε τον λόγο και, αφού ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατο Ιεροκήρυκα για την εισήγησή του, έδωσε πρακτικές οδηγίες για την καλύτερη πραγματοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων «ΙΓ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2019» αποδίδοντας έτσι την τιμή, τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας στο «Πρώτο μετά τον Ένα Απόστολο Παύλο», προστάτη, έφορο της Ιεράς Μητροπόλεως μας και πολιούχο της ιστορικής Κορίνθου. Ειδικότερα εφέτος αναμένεται λαμπρότερος ο εορτασμός, εξ αιτίας της εξαίρετης ευλογίας της υποδοχής και φιλοξενίας της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου, από την Ι. Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους. Επιπρόσθετα, διευκρίνισε και τον καλύτερο τρόπο διεξαγωγής του Παγκορινθιακού προσκυνήματος στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας και στα λοιπά Σεβάσματα της Ιεράς Νήσου Τήνου, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 8 και Τρίτη 9 Ιουλίου 2019. Επίσης, έδωσε Ποιμαντικές συμβουλές και διοικητικές διευκρινήσεις για τρέχοντα Εκκλησιαστικά σοβαρά θέματα, ευχόμενος όπως ο Χριστός, ως Κεφαλή της Εκκλησίας, να είναι το κέντρο, η ζωή και η ενότης όλων των μελών του Σώματός Του, ώστε να μη διαιρούνται αλλ᾿ ούτε και να σκορπίζονται, ζώντας με αλληλεγγύη και αμοιβαιότητα προς δόξαν Θεού και ψυχική τους σωτηρία!

DSC03330

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ