Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.

 

viber image 8

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, τέλεσε χθες, Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, την Θ. Λειτουργία στον Κοιμητηριακό Ι. Ναό Ζωοδόχου Πηγής  Κορίνθου.

Στο κήρυγμά του, προς το εκκλησίασμα, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας λαμβάνοντας αφορμή από την παραβολή «του σπορέως», αφού αναφέρθηκε στον λόγο του Θεού, τόνισε, ότι οι Χριστιανοί, στηριζόμενοι σε Αυτόν, οφείλουν πάντοτε να προσπαθούν να πράττουν καλά και ωφέλημα έργα, ώστε, αφού οι σχέσεις τους με τον Θεό αποκατασταθούν, να «καλλιεργούν» την ψυχή τους και ταυτόχρονα να γίνονται παραδείγματα προς μίμηση, προκειμένου ο λόγος του Θεού να καρποφορεί πολλαπλάσια. Επίσης, αναφέρθηκε στην σημασία του κηρύγματος, των Κατηχητικών Συνάξεων και της ερμηνείας του Ευαγγελίου και τόνισε ότι οι Χριστιανοί θα πρέπει με προσοχή να ακούουν τα λόγια του Επισκόπου, ώστε να μην προσομοιάσουν με τον «σπόρο» που έπεσε στην πέτρα ή στον δρόμο αλλά μ᾿ αυτόν που έπεσε στο γόνιμο έδαφος και καρποφόρησε. 

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας τέλεσε Τρισάγιο επί του τάφου της προ ημερών εκδημησάσης μητρός του Ασπασίας, ευχόμενος όπως αναπαύσει ο Θεός την ψυχή της εις την γην των πραέων.

Το απόγευμα της ίδια ημέρας συμμετείχε ομού μετ᾿ άλλων Αρχιερέων, στην υπό του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, τελεσθείσα Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Επισκόπου Τανάγρας κυρού Πολυκάρπου, με τον οποίο είχαν διακονήσει από κοινού στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος επί πολλά έτη, στο Ι. Ησυχαστήριο Αναλήψεως του Κυρίου, στα Σκούρτα Βοιωτίας. 

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

 

viber image 5

viber image 7

 

viber image 9

viber image 11