Άρθρα

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ Ι. ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

 

DSC 0021

 

Κατά την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων διακοπών, πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση των Κατηχητικών Σχολείων του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αποστόλου Παύλου Κορίνθου στην «Κροκίδειο» αίθουσα. Την Εκδήλωση παρακολούθησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ.κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ενώ το παρόν έδωσαν Κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως, οι Εφημέριοι του Ι. Ναού, παιδιά των Κατηχητικών με τους γονείς τους, αλλά και πλήθος κόσμου.

Η Εκδήλωση περιελάμβανε Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια από τα τμήματα παιδικής και νεανικής χορωδίας, θεατρικό δρώμενο με τίτλο: «Χριστούγεννα...Χριστούγεννα», προβολή βίντεο με δράσεις και δραστηριότητες των παιδιών στο Κατηχητικό κατά την περσινή και φετινή περίοδο και παραδοσιακούς χορούς από τις περιοχές της Πελοποννήσου και των Μεγάρων.

Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της Μακαριστής Ασπασίας Μαντάλου, μητέρας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, αλλά και στον αείμνηστο και επί 54 συναπτά έτη Εφημέριο της Ενορίας, πατέρα-Ιωάννη Ντούλη.

Στον επίλογο της Εκδηλώσεως οι Κατηχητές ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του αλλά και για το ότι, ως πραγματικός Πατέρας, βρίσκεται πάντα δίπλα τους και τους βοηθά να επιτελέσουν αυτή τη διακονία.

Στον πνευματικό του λόγο προς το ποίμνιό του, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, ανέφερε, πως καθώς το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα αποτελεί την αλήθεια και την ελπίδα της Εκκλησίας, αυτή δεν θα πάψει να το προσφέρει στον άνθρωπο και πως η Γέννηση του Κυρίου, εγκαινιάζει την Παλιγγενεσία του ανθρωπίνου γένους, σύμφωνα με τους Πατέρες. Τόνισε επίσης πως ο μόνος τρόπος να κατανοήσουμε τη Γέννηση του Θεανθρώπου είναι μόνο μέσω της Εκκλησίας και μόνο εάν μιμηθούμε και μοιάσουμε στα μικρά παιδιά, όπως άλλωστε είχε πει και ο Ίδιος ο Κύριος! Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας έκλεισε ευχόμενος συν Θεώ Καλό και Ευλογημένο το Νέο Πολιτικό Έτος, δίδοντας ως Ευλογία στα παιδιά και στον κόσμο το ημερολόγιο του 2019 της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου.

Μετά την ολοκλήρωση της Εκδηλώσεως παρατέθηκε εορταστικό τραπέζι για όλα τα παιδιά, που φοιτούν στο Κατηχητικό Σχολείο αλλά και τους συντελεστές, στην «Τζάφειο» αίθουσα, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ι. Καθεδρικού Ναού.

 

DSC 0135


DSC 0059

DSC 0034

 

IMG-8dd7405cb52c4416e35aff0e2b8e483f-V

IMG-e03b96f787b46e399059c1150c6bb9d9-V

 

Εκ του Ιερού Ναού