Άρθρα

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ Ι. ΝΑΟΥ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΝΕΜΕΑΣ

 

5.jpg

 

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΝΕΜΕΑΣ

                                                                                         NEΜΕΑ   10/7/2018                                    

                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ          

Τελέστηκε με τις Σεπτές Ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Διονυσίου, η 6η ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ, την Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018, στο ΑΛΣΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗ ΝΕΜΕΑ, και στέφθηκε με επιτυχία αφού προσήλθαν και αιμοδότησαν πολλοί νέοι αιμοδότες και αιμοδότριες. Ήταν η 16η ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΘΕΡΙΝΗ ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ και πραγματοποιήθηκε η 66η συνεχής αιμοληψία της Ενορίας Εισοδίων της Θεοτόκου της Πόλεως μας, αγγίζοντας τα περσινά δεδομένα.

Η επιτυχία της αιμοδοσίας είναι μεγάλη αφού έχουν συλλεγεί πάνω από 5000 μονάδες φιαλών αίματος, αλλά παράλληλα με την αιμοδοσία έγινε η 2η καταγραφή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ της Κας Μαριάννας Βαρδινογιάννη, ανεβάζοντας τον δείκτη καταγραφής στους 150 Δότες Εθελοντές.

Το ωράριο αιμοληψίας ήταν κυλιόμενο από 9 π.μ.-1 μ.μ. και από 4 μ.μ.-8.30 μ.μ. Τη φετινή χρονιά διαδόθηκαν και παρερμηνεύτηκαν πολλά, λόγω των άστατων καιρικών συνθηκών, αλλά το αποτέλεσμα ήταν θετικό και επιτυχές.

Μετά το πέρας της αιμοληψίας οι αιμοδότες και οι αιμοδότριες στην καθιερωμένη εκδήλωση που ακολούθησε βραβεύτηκαν με τιμητικό μετάλλιο (τη φετινή χρονιά και για 12η συνεχή χρονιά στο μετάλλιο δέσποζε η μορφή του Αγίου Χριστοφόρου-Προστάτη των οδηγών). Στη συνέχεια με τους φίλους και συγγενείς τους συμμετείχαν σε δείπνο και διασκέδασαν μέχρι πρωίας με τη συμμετοχή καταξιωμένων μουσικών όπως η ΦΙΛΙΩ ΠΥΡΓΑΚΗ, η οποία δήλωσε ότι πάντα θα στηρίζει την αιμοδοσία της Νεμέας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εκτός από τους μουσικούς που συμμετείχαν, βραβεύτηκαν οι χορηγοί – φίλοι της Ενοριακής Επιτροπής και των εκδηλώσεων:

  1. 1)Ο Σκροπολίθας Σταύρος, ομογενής από τον Καναδά, καταγόμενος από τη Νεστάνη Αρκαδίας.
  2. 2)Ο Κωστόπουλος Θρασύβουλος, ομογενής από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, καταγόμενος από τα Αηδόνια Κορινθίας.

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ υπήρξε και φέτος ο ΣΙΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ομογενής από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, καταγόμενος από το Λεόντιο Κορινθίας.

Επίσης, η Ενοριακή Επιτροπή βράβευσε τον ΚΩΣΤΑ ΒΛΑΧΟ, ηχολήπτη, καταγόμενο από τη Νεμέα και τον ΜΠΡΟΦΑ ΘΑΝΑΣΗ, ηχολήπτη, καταγόμενο εξ Αθηνών για την επιμέλεια των Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών ΣΠΟΤ των τελευταίων ετών, που αναμετέδωσαν οι σταθμοί προκειμένου να μεταλαμπαδευτεί η φλόγα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας παντού και να διαδοθεί και προβληθεί ο θεσμός της αιμοδοσίας.

Η Νεμέα και η περιοχή της, που έχει χαρακτηριστεί ως πρώτη σε θέματα εθελοντισμού όσον αφορά την αιμοδοσία, έδειξε για άλλη μια φορά το δρόμο της έμπρακτης ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

                                      

                                           

Η ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΝΕΜΕΑΣ

 

3.jpg