Άρθρα

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

 

DSC07334

 

Με κάθε Εκκλησιαστική ευπρέπεια και με τον σεβασμό που αρμόζει στους Ήρωες του Έπους του 40’, εορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 και η εορτή της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου εχθές Δευτέρα, 28η Οκτωβρίου 2019.

Συγκεκριμένα, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου τελέσθηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Διονυσίου, πλαισιουμένου από τους Ιερείς του Ι. Ναού. Ακολούθως, μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προέστη της επίσημης Δοξολογίας, στην οποία παρέστησαν οι Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του Τόπου, καθώς και πλήθος πιστών.

 

DSC07349

 

Εν συνεχεία και μετά το επιμνημόσυνο Τρισάγιο στο Ηρώον, στον περίβολο του Καθεδρικού Ι. Ναού του Απ. Παύλου και μετά τις καταθέσεις Στεφάνων, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στον προκαθορισμένο τόπο όπου και παρακολούθησε την Μαθητική και Στρατιωτική Παρέλαση.

εικόνα Viber 2019-10-28 19-53-3 8

Στο Λουτράκι και στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Τιμίου Προδρόμου, της Θ. Λειτουργίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς και τους Ιερείς του Ι. Ναού. Αμέσως μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας τελέσθηκε η επίσημη Δοξολογία όπου και εκεί παρέστησαν οι τοπικές Αρχές και ο πιστός Λαός. Στην συνέχεια Κλήρος και Λαός, υπό τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο, μετέβησαν στο παραλιακό Πάρκο της πόλεως και ετέλεσαν επιμνημόσυνο Τρισάγιο στο Ηρώον και ακολούθως παρακολούθησαν την Μαθητική Παρέλαση.

Τόσο ο Σεβασμιώτατος στην Κόρινθο όσο και ο Θεοφιλέστατος στο Λουτράκι ευχήθηκαν η Κυρία Θεοτόκος να σκεπάζει και να φρουρεί πάντοτε την Πατρίδα μας και κυρίως τα νιάτα του Τόπου μας, τα οποία είναι και τα μόνα, που στηριζόμενα στα Ιερά και τα Όσια της φυλής μας μπορούν να μας οδηγήσουν σε ένα υγιές μέλλον!    

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ