Άρθρα

ΣΥΝΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΤΑ «ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ» ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ «ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ» ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΟΥ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ.

 

DSC02494

 

Σε έντονα κατανυκτικό κλίμα και με την αρμόζουσα πνευματική βαρύτητα τελέστηκε η Ακολουθία του Επιταφίου, σε όλους τους Ι. Ναούς της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας κατά το εσπέρας της Μ. Παρασκευής, 26 Απριλίου 2019.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο, χοροστάτησε στον Καθεδρικό Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου και αμέσως μετά ηγήθηκε της Ι. Λιτανείας, που κατέληξε στην Κεντρική Πλατεία της πόλεως Κορίνθου στην θέση «ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ». Στο σημείο αυτό, όπως είχε προαναγγελθεί, έγινε η καθιερωμένη από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο συνάντηση έξι Επιταφίων των Ι. Ναών της πόλεως Κορίνθου και συγκεκριμένα των Ι. Ναών Αποστόλου Παύλου, Αγ. Νικολάου, Αγ. Άννης, Μεταμορφώσεως Σωτήρος, Αγ. Φωτεινής και Ζωοδόχου Πηγής Α’ Κοιμητηρίου Κορίνθου, που με μεθοδικότητα και άριστη διοργάνωση είχε σχεδιασθεί σε σύσκεψη όλων των Αρχών της πόλεως, στα γραφεία της Ι. Μητροπόλεώς μας υπό τον σεπτό Ποιμενάρχη μας.

Επακολούθησε κοινή Δέηση και το καθιερωμένο «Μήνυμα της ημέρας» από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας, στο οποίο αναφέρθηκε στην αγάπη, που δια του θανάτου και με την Σταυρική Του θυσία μας εκχώρησε ο Χριστός. Αυτή η αγάπη επιβάλλεται να αποτελεί το πηδάλιο και την πυξίδα του κάθε Χριστιανού σε όλη την διάσκεια του βίου του. Κατέληξε δε το σύντομο μήνυμά του παρουσιάζοντας στους χιλιάδες παρισταμένους Κορίνθιους τον νέο Επίσκοπό τους, τον άγιο Κεγχρεών κ. Αγάπιο, προτρέποντάς τους ταυτόχρονα να τον ακούν και να τον αγαπούν προς δόξαν του Αναστάντος Χριστού!

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ