Άρθρα

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ ΜΕ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ & ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΣΤΑΥΡΟ.

 

DSC00952

Χθες Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 31η Μαρτίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος συλλειτουργών μετά του Βοηθού Επισκόπου Θεοφιλεστάτου Κεγχρεών κ. Αγαπίου εις τον Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίου και μετά των Εφημερίων του Ι. Ναού, των συνοδών του Ιερέων και Διακόνων και των Πατέρων της Ι. Μονής Αναστάσεως Χριστού, εχειροτόνησε εις Πρεσβύτερο τον Ιεροδιάκονο π. Λογγίνον (κατά κόσμον Χαράλαμπον) Αρχόντην, αδελφόν της Ιεράς Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου, καταγόμενο από το Λουτράκι και μάλιστα προερχόμενο από την συγκεκριμένη Ενορία.

Τον Χειροτονούμενο προσεφώνησε νουθετών ο Επίσκοπος Κεγχρεών και Ηγούμενος της Μονής της Μετανοίας του κ. Αγάπιος, αναφερόμενος στην παιδιόθεν κλίση του για την εν Χριστώ αφιέρωση και την Ιερωσύνη, ευχαριστών εκ βαθέων τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο για την ανύστακτη φροντίδα Του και την πολλή Του αγάπη προς τον ίδιο, την Ι. Μονή Αναστάσεως Χριστού και την Αδελφότητά της.

   

DSC01015

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, βαθύτατα συγκινημένος, λαβών τον λόγο ομίλησε προσφυέστατα για τις Ιερατικές Κλίσεις, αφού η Γ’ Κυριακή των Νηστειών είναι αφιερωμένη από την Ι. Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος σ᾿ αυτές, κάνοντας ένδακρυς αναφορά στην από τα παιδικά Του χρόνια προσωπική Του Ιερατική κλίση και στους γονείς του Γεώργιο και Ασπασία, που τον ενεθάρρυναν σ᾿ αυτήν και ανεμπόδιστα τον προσέφεραν νεότατο στον Χριστό και στην Εκκλησία Του, ευχόμενος στον νεοχειροτονηθέντα Πρεσβύτερο και Μοναχό καλή διακονία και πλούσιο τον εξ αυτής αμητό. Η συμμετοχή του Λαού του Θεού ήταν αθρόα και συγκινητική. Στην Χειροτονία παρέστη και ο πρώην Υπουργός κ. Νικόλαος Ταγαράς

 

DSC01138

 

Το απόγευμα της αυτής ημέρας στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου, στην Κόρινθο παρουσία του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, στην Ι. Ακολουθία των Χαιρετισμών του Τιμίου Σταυρού αντί του Κατανυκτικού Εσπερινού, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι Ιερείς της πόλεως Κορίνθου και ο Πανοσ. Αρχιμ. κ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυξ και Ηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά» Καλετζίου, ως και πλήθος πιστών.

Πριν την απόλυση της Ι. Ακολουθίας ο Βοηθός Επίσκοπος της Ι. Μητροπόλεως μας ομίλησε επίκαιρα αναφερόμενος στον Σταυρό του Χριστού και στην εξ Αυτού απορρέουσα πνευματική ωφέλεια, ιδιαιτέρως δια μέσου της απολύτου υπακοής, της απολύτου συγχωρητικότητας και της νεκρώσεως του σαρκικού φρονήματος.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ