Άρθρα

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΣΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΑ Ι. ΝΑΟ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝ/ΝΟΥ & ΕΛΕΝΗΣ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ.

20180521 100823

 

Την παραμονή της εορτής, το απόγευμα, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας μετέβη στον Ι. Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Ελευσίνος προκειμένου να παραστή στον Εσπερινό των ονομαστηρίων του εορτάζοντος Σεβ. Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου.

Την Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κάτω Διμηνιού. Τον σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν ο Αιδεσ. Πρωτ. π. Αθανάσιος Κοντογιάννης, ο Εφημέριος του Ιερού Ναού π. Χρήστος Λούτας και οι Διάκονοι του.

Στο Κήρυγμά του ο Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στον βίο των Αγίων Κων/νου και Ελένης επικεντρώνοντας στο ότι η Εκκλησία μας δεν Τους τιμά εξαιτίας του αξιώματός Τους αλλά γιατί αγωνίστηκαν και εξέφρασαν την αγάπη τους για την Εκκλησία του Χριστού και γιατί προσπάθησαν να κάνουν τους ελεύθερους υπηκόους τους να πιστεύουν με θέρμη και να γεμίσουν τις ψυχές τους από Χριστό. Ο Άγιος Κωνσταντίνος εδραίωσε την Ορθόδοξη Πίστη, αφού την κατέστησε επίσημη Θρησκεία της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, συγκρότησε την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο και μετέτρεψε την Αυτοκρατορία των διωγμών και της απανθρωπιάς σε μια Αυτοκρατορία γεμάτη από ελευθερία και αγάπη για τον συνάνθρωπο. Η δε Αγία Ελένη περιήλθε όλη την Αυτοκρατορία ανεγείροντας μεγάλους Ναούς και ανέδειξε τους Αγίους Τόπους και τα Ιερά Προσκυνήματα, πολλά εκ των οποίων συνεχίζουν να υπάρχουν έως και σήμερα. Στον επίλογό του ευχήθηκε οι Άγιοι να είναι πρεσβευτές στον Θρόνο του Θεού για τους πιστούς, αλλά και αυτοί να τους τιμούν, μιμούμενοι την αμόλυντη πίστη τους και την βαθιά αγάπη τους για τον Χριστό και την Εκκλησία Του.                        

 

 20180521 085220

20180521 085236

20180521 092624

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.