Άρθρα

ΣΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΗΣ ΑΓ. ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΣΕΒ. ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ 11η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΘΡΟΝΙΣΕΩΣ ΤΟΥ.

 

IMG-33e3b8a1e0d18c318630428ada8282af-V

 

Εχθές Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017 ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος εόρταζε την 11η Επέτειο από την ανάληψη, με την ψήφο της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, της διαποιμάνσεως της Αποστολικής και Ιστορικής Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας Εκκλησιάστηκε στο Ι. Επισκοπικό Παρεκκλήσιο της Αγ. Φωτεινής της Σαμαρείτιδος κατά την διάρκεια της Κυριακάτικης Θ. Λειτουργίας, που τέλεσαν ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αθανάσιος Πέζος και ο Διάκονος π. Δαμασκηνός Γεννηματάς.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας και αφού κοινώνησε των Αχράντων Μυστηρίων ο Σεβ. τέλεσε τα μνημόσυνα των μακαριστών Σταύρου Παπακωνσταντίνου και Σοφίας Παπαφίλη και ομίλησε στους παρισταμένους πιστούς, που είχαν κατακλύσει τον Ναό για την Ευαγγελική Περικοπή της ημέρας και την ευλογημένη πρόσφατη αποδημία των Κορινθίων στην Άγια Γη των Ιεροσολύμων. Ο Σεβ., εμφανώς συγκινημένος, συσχέτισε την αγωνία του πλουσίου της Περικοπής για τον Παράδεισο, με την δική του αέναη αγωνία να οδηγήσει το εμπεπιστευμένο από τον Θεό και την Ι. Σύνοδο ποίμνιό του στον Παράδεισο. Επεσήμανε με νόημα, ότι όλα αυτά τα χρόνια καμία υλική «επιτυχία», όποια και αν είναι αυτή, είτε λέγεται αύξηση και βελτίωση των κτιριακών υποδομών, είτε λέγεται φιλανθρωπικό έργο, είτε κοινωνικές παρεμβάσεις, είτε οτιδήποτε άλλο σχετικό, δεν θα έχει κανένα νόημα και καμία σημασία εάν πνευματικώς αποτύχει. Εάν τα παιδιά του, που του τα εμπιστεύθηκε ο Θεός, δεν οδηγηθούν δια των χειρών του στον Παράδεισο και δεν απολαύσουν την Βασιλεία των Ουρανών.

Επομένως, τον τελευταίο καιρό, που κατά κάποιο τρόπο η διοικητική, φιλανθρωπική και γενικότερα κοινωνική λειτουργία της Ι. Μητροπόλεώς μας έχει «μπει στ’ αυλάκι» κατά το κοινώς λεγόμενο, έχει επικεντρώσει νυχθημερόν τις προσπάθειές του, ώστε κατά την αρξάμενη δεύτερη δεκαετία της ποιμαντορίας του, και εφόσον ο Θεός το επιτρέψει, στον πνευματικό και λειτουργικό επανευαγγελισμό και στην θεολογική ενημέρωση του ποιμνίου του και διαβεβαίωσε το πολυπληθές εκκλησίασμα ότι αποτελεί άμεση προτεραιότητα για τον ίδιο και τους συνεργάτες του κληρικούς η σωτηρία των ψυχών τους, ιδιαιτέρως στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας ανακοίνωσε την έναρξη των μαθημάτων της άκρως επιτυχημένης, ήδη από πρόπερσι, Κατηχητικής και Ενημερωτικής Σχολής «Εις Οικοδομήν του Σώματος του Χριστού», με την συμμετοχή και την διδασκαλία Μητροπολιτών, Καθηγητών Πανεπιστημίου και λοιπών εκλεκτών ομιλητών, που θα ενημερώσουν, θα ωφελήσουν και θα αναπαύσουν με τον καλύτερο τρόπο όλους όσοι προσέλθουν. Έτσι, σήμερα Δευτέρα, 27/11/2017, και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί στην «Κροκίδειο» Αίθουσα η έναρξη της προσπάθειας αυτής με πρώτο ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμία και θέμα «Ο Επίσκοπος στην Εκκλησία και η Εκκλησία στον Επίσκοπο».

 

IMG-01d2232a7b435fe57b32164318a5bbb4-V

IMG-379a2395befd0281342938475faf99dd-V

IMG-21328b74f759cb6f2fe57d59e53594a9-V

IMG-c6cba9b778c8f4b6f95dea9b5ff6002e-V

 

Κράτα το