Άρθρα

ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΤΑ «ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ».

 

 

Σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης τελέστηκε η Ακολουθία του Επιταφίου, σε όλους τους Ι. Ναούς της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας κατά την Μ. Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015. 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, χοροστάτησε στην Ι. Ακολουθία που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου και αμέσως μετά την περάτωσή της ηγήθηκε της Ι. Λιτανείας που κατέληξε στην Κεντρική Πλατεία της πόλεως Κορίνθου και συγκεκριμένα στην θέση «ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ». Στο σημείο αυτό, όπως είχε προαναγγελθεί, έγινε η καθιερωμένη από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο συνάντηση των Επιταφίων των Ι. Ναών Αποστόλου Παύλου, Αγ. Νικολάου, Αγ. Άννης, Μεταμορφώσεως Σωτήρος, Αγ. Φωτεινής και Ζωοδόχου Πηγής Α’ Κοιμητηρίου Κορίνθου. Επακολούθησε κοινή Δέηση και το Μήνυμα της ημέρας από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας στο οποίο ανέφερε ότι: «Συγκεντρωθήκαμε απόψε στο κεντρικότερο σημείο της πόλης μας, όλα τα μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κορίνθου λιτανεύοντας τους Επιταφίους των ενοριών μας. Η  συνάντηση αυτή γίνεται όχι για επίδειξη δύναμης, αλλά για να διατρανώσουμε την πίστη και την ελπίδα μας στον Εσταυρωμένο Χριστό. 

Όπως η Παναγία έτσι κι εμείς απόψε αναφωνούμε: «εικαισταυρὸν υπομένεις, συ υπάρχεις ο Υιός και Θεός μου»· ο Χριστός αν και σταυρώθηκε δεν έπαψε να είναι ο Θεός μας. Όποιος πιστεύει στο Χριστό είναι νέος άνθρωπος, νέα κτίσις, συνεπώς δε φοβάται τη ζωή, τα προβλήματα και το θάνατο καθώς είναι άφθαρτος, αιώνιος και αθάνατος, με μέλλον χαρασσόμενο στην αιωνιότητα. Τούτη μάλιστα την ώρα, που βρίσκεται η Ζωή «εν τάφω», Τον παρακαλούμε λέγοντες «δείξον ημίν, και τηνένδοξόνσουΑνάστασιν». Ο Χριστός μας πάσχει ως άνθρωπος και σώζει ως φιλάνθρωπος, υπενθυμίζοντάς μας κατά αυτόν τον τρόπο την αγάπη, που πρέπει να διέπει τους χριστιανούς. Αυτή η Χριστιανική αγάπη και η αλληλεγγύη όπλισαν την τοπική Εκκλησία της Κορίνθου και καθημερινώς ανακουφίζει αθόρυβα 4.500 αναξιοπαθούντες συντοπίτες μας δαπανώντας γι’ αυτό τον σκοπό το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Μια πράξη – απόδειξη, της χριστιανικής ιδιότητας και της οφειλόμενης αγάπης προς τον Κύριο». 

Ολοκληρώνοντας και αναφερόμενος στον Εσταυρωμένο είπε: «πως είναι Αυτός που στους αποθαρρυμένους και στους απελπισμένους ανθρώπους χαρίζει Δύναμη και Ελπίδα.  

Ας έχουμε όλοι ήθος αναστάσιμο, ζωή Αναστάσεως, χρόνους πολλούς εν Χριστώ ουτοκράτος και ηδόξαειςτουςαιώνας. Αμήν».

 

100 9590

 

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ