Άρθρα

11η ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ

 

ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ «ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΝΕΟΦΑΝΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ» ΜΙΛΗΣΕ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ  ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ ΠΡΩΤ/ΡΟΣ κ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΜΠΑΛΤΑΣ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28/2/2015 ΣΤΗΝ 11η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

 

100 6342

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στην «Κροκίδειο Αίθουσα» η 11η συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Ομιλητής ο υπεύθυνος του Γραφείου Αιρέσεων της Ι. Μητροπόλεώς μας Πρωτοπρεσβύτερος κ. Ιωάννης Δελημπαλτάς,  ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Οι καταστροφικές συνέπειες των νεοφανών αιρέσεων στην δομή της οικογένειας». Με αφορμή την εορτή του θριάμβου της  Ορθοδοξίας, ο π. Ιωάννης, κατάφερε με σαφήνεια και χρησιμοποιώντας επίσημες στατιστικές και παραδείγματα να παρουσιάσει στο πυκνό ακροατήριο, τις σκοτεινές δραστηριότητες των νεοφανών αιρέσεων και των παραθρησκευτικών ομάδων, πού δρουν ανεξέλεγκτα πολλές από αυτές και στην Πατρίδα μας. Αυτές οι «σέκτες» ή ομάδες ή νεοφανείς αιρέσεις -καταστροφικές λατρείες, προκειμένου να επιτύχουν τις προσηλυτιστικές τους μεθόδους, χρησιμοποιούν ποικίλα προσωπεία παρουσιαζόμενες ως σωματεία ή ιδρύματα θρησκευτικά, φιλοσοφικά, μεταφυσικά, φιλανθρωπικά, οικολογικά, ως κέντρα υγιεινής και εναλλακτικής ιατρικής, ως ινστιτούτα ψυχολογίας ή αναπτύξεως του νου, ως κινήματα για την ειρήνη, τον αθλητισμό, την αποτοξίνωση, τα ανθρώπινα δικαιώματα κ. λ. π.. Μόλις επιτύχουν την ένταξη των «θυμάτων» στις ομάδες αυτές, επιβάλλουν την διάλυση του θεσμού της οικογένειας, την καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την κατάλυση κάθε θρησκευτικής ελευθερίας και αξιοπρέπειας του ατόμου. Ως λύση στο φαινόμενο αυτό συνέστησε την διακριτική παρακολούθηση των παιδιών από τους γονείς, την προσευχή, τον εκκλησιασμό, την προσήλωση στις Ελληνοχριστιανικές παραδόσεις και κυρίως την σωστή ενημέρωση των πιστών από τους υπευθύνους της Ενορίας και της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

       Τον εκλεκτό ομιλητή και συνεργάτη του, συνεχάρη  με θερμούς λόγους, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, ο οποίος εξέφρασε τον προβληματισμό του για την παρουσία τέτοιων ομάδων στην πάντοτε Ορθόδοξη Ελλάδα και κάλεσε σε πανστρατιά εγρήγορσης των ποιμένων και πληροφόρησης του ποιμνίου. Κατά την διάρκεια του διαλόγου, που ακολούθησε, επεσήμανε ότι η θρησκεία μας, δεν είναι θεωρία αλλά ζωή, είναι το Αναστημένο Σώμα του Χριστού που δεν νικιέται από τον θάνατο. Αυτές τις πατροπαράδοτες αλήθειες της Εκκλησίας και του Χριστού, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος αγωνιζόμαστε να τις κρατήσουμε με αγάπη, χωρίς φανατισμό, ακολουθώντας την διδασκαλία του ιδρυτού της Τοπικής μας Εκκλησίας Αποστόλου Παύλου. 


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ