Άρθρα

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

 

 

20210321 100543

 

Με κάθε Εκκλησιαστική τάξη και ευπρέπεια και με την τήρηση των εν ισχύ υγειονομικών μέτρων, εορτάστηκε η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ στην Κόρινθο. Συγκεκριμένα, εχθές Κυριακή, 21 Μαρτίου 2021, τελέσθηκε Δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι εφέτος, λόγω της πανδημίας, δεν προσκλήθηκαν οι Πολιτικές, Στρατιωτικές και άλλες Αρχές του Τόπου μας, ωστόσο παρευρέθηκε ιδία βουλήσει, στην πολύ σημαντική για την Εκκλησία μας Εορτή, ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλειος Νανόπουλος, ο οποίος και απήγγειλε το «Πάτερ ημών».

Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι η Εορτή της Ορθοδοξίας στηρίζεται από διαχρονικά βιώματα, μαρτύρια, «ιδρώτες» και «αίματα» των Μαρτύρων και των Αγίων μας και από την ορθή Δόξα (πίστη) προς τον Αληθινό Θεό μας. Οι Άγιοι Μάρτυρες ακολούθησαν τα ίχνη του Χριστού και των Αποστόλων Του και μας δίδαξαν πώς να προσλαμβάνουμε την αλήθεια για την ζωή, τον κόσμο, τον άνθρωπο και τον Θεό. Εμείς ανταποδοτικώς οφείλουμε να είμαστε συνεπείς στην Ορθόδοξη Πίστη μας, ασυμβίβαστοι, όχι φανατικοί ή φονταμενταλιστές, αλλά σε κάθε περίπτωση ατρόμητοι και αμετάκλητοι στις μεθοδευμένες εντολές, διαταγές και νόμους, που προσπαθούν, όχι μόνο σήμερα, αλλά 2000 χρόνια τώρα, να επιβληθούν στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Η Ορθοδοξία δεν είναι «καλοπέραση» ούτε θέατρο, ούτε κοκορομαχίες, αλλά συνεχής αγώνας. Είναι προσπάθεια και θυσία, που προτρέπει και επιβάλλει να στερηθούμε εμείς για να έχουν οι άλλοι και με μέσο την αγάπη να συνδεθούμε αλλά και να συνδέσουμε και τους άλλους με τον Θεό. Επιτέλους, ας αφήσουμε το ολοκληρωτικό κυνήγι των υλικών αγαθών. Ακόμη κ᾿ εμείς οι κληρικοί, ακόμη και οι Επίσκοποι, αφιερώνουμε χρόνο για το μάνατζμεντ, το μάρκετινγκ, τα διάφορα «έργα» και όλα τα συναφή, που ενώ υποθετικά μας ανακουφίζουν, μας προβάλλουν ως ικανούς και μας προσφέρουν μια διάκριση από άλλους «κακούς» ή «αδιάφορους», ουσιαστικά μας απομακρύνουν από τον Θεό μας. Γι᾿ αυτό λοιπόν, ας Τον ξαναπλησιάσουμε, με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας από εμάς. Ας αφεθούμε για ένα διάστημα σε μια πιο χαλαρή θεώρηση ως προς αυτά που η σημερινή κοινωνία θεωρεί σημαντικά. Ας επιστρέψουμε στην παλιά, την «πρωτόγονη», όπως συνηθίζεται να λοιδορείται σήμερα, πνευματικότητα και να είστε βέβαιοι ότι, όταν ο Θεός δει τον αγώνα και την προσπάθειά μας τότε θα απλώσει το χέρι Του και θα μας λυτρώσει από την όποια θλιβερή κατάσταση χαρίζοντάς μας την ευδαιμονία Του… και τον κατά Θεόν πλουτισμό μας.             

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε, εντός του Ι. Ναού, η Ιερά Λιτάνευση των Αγίων Εικόνων και τελέσθηκε η κατ’ έτος Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως πάντων των κεκοιμημένων Αρχιερέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας καθώς και των Ευεργετών αυτής.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

                     

 ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.