Άρθρα

Η Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΤΥΡΙΝΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΑΓ. ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΦ. ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΕΓΧΡΕΩΝ κ. ΑΓΑΠΙΟ.

 

εικόνα Viber 2020-03-02 21-37-11

 

Στον προσκυνηματικό Ι. Ναό του Αγ. Φανουρίου Λουτρακίου λειτούργησε την Κυριακή της Τυρινής, 1η Μαρτίου 2020, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος όπου και ετέλεσε το ετήσιο Μνημόσυνο της Βασιλικής Σταμούλη. Τον Θεοφιλέστατο Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως μας πλαισίωσαν οι Αιδεσ. Πρωτ/ροι π. Αθανάσιος Κοντογιάννης, π. Πέτρος Καγιούλης, Εφημέριος του Ι. Ναού, και ο Διάκονος π. Γεώργιος Μαρινάκης.

Στον λόγο του προς τους ευσεβείς πιστούς ο άγιος Κεγχρεών ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή τονίζοντας ότι οι Χριστιανοί εισέρχονται στο στάδιο των αρετών, αγωνιζόμενοι να κρατήσουν τον νου τους μακριά από τις προσβολές των λογισμώνκαι το σώμα τους μακριά από την αμαρτία, προκειμένου να βιώσουν τα Άγια Πάθη και την Αγία Ανάσταση του Κυρίου μας με τον πλέον πνευματικό τρόπο.Αναφέρθηκε δε και στους Πρωτόπλαστους, οι οποίοι παρενέβησαν την εντολή του Θεού για νηστεία, με αποτέλεσμα την εξορία τους από τον Παράδεισο, τονίζοντας ότι η νηστεία θα μας οδηγήσει κοντά στον Χριστό.

Ολοκληρώνοντας και αφού μετέφερε τις ευχές του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, ευχήθηκε όλοι να έχουν προσανατολισμένο τον νου τους στην Βασιλεία των ουρανών και να αγωνίζονται με ταπεινή διάθεση!

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ