Άρθρα

Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ & ΠΡΙΜΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ.

 

 

DSC08042

Τον Άγιο Ιερομάρτυρα Διονύσιο Επίσκοπο Κορίνθου τίμησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος με Αρχιερατική Θ. Λειτουργία σήμερα Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019, ημέρα της μνήμης Του, στον Ι. Ναό Αγίας Άννης Κορίνθου, όπου και το αφιερωμένο προς τιμήν του Ι. Παρεκκλήσιο.

Τον σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Πέτρος Καγιούλης, οι Εφημέριοι του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Θεόδωρος Κεραμίδας, π. Αναστάσιος Ριζόγιαννης, οι Διάκονοί του π. Δαμασκηνός Γεννηματάς και π. Γεώργιος Μαρινάκης.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Ιερομάρτυρος ο οποίος αγωνίστηκε μέχρις αίματος για τις αλήθειες της Ορθοδόξου πίστεως τονίζοντας παράλληλα ότι, οι Κορίνθιοι οφείλουμε να τιμούμε τον Άγιο Διονύσιο ως και τον Άγιο Πρίμο, που συνεορτάζουν, να εφαρμόζουμε τα γραφόμενα του Αγίου Διονυσίου, και να μελετάμε τον βίο τους. Ολοκληρώνοντας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον προσωπικό του σύνδεσμο με τους Αγίους, καθώς την ημέρα της μνήμης Των τέλεσε την πρώτη του Θ. Λειτουργία, μετά την ενθρόνισή του ως Μητροπολίτου Κορίνθου, πριν ακριβώς από δεκατέσσαρα χρόνια.      

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ