Άρθρα

Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ 40/ΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΑΡΧΙΜ. ΚΥΡΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛΟΥ.

 

 

DSC07731

 

Την Θ. Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος την Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2019, στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιωνίας (Συνοικισμού) Κορίνθου.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμ. κυρού Νεκταρίου (κατά κόσμον Μιχαήλ) Νικολού, Κληρικού της Ι. Μητροπόλεως μας. Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ανάσταση του Κυρίου μας, η οποία μετατρέπει οτιδήποτε έχει οσμή θανάτου, λύπης και απελπισίας σε άνοιξη, χαρά και αισιοδοξία. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα, τις δυσκολίες και το πνευματικό έργο του αοιδίμου Αρχιμανδρίτου ευχόμενος να είναι αιωνία η μνήμη του!

 

εικόνα Viber 2019-11-18 11-50-07

Την ίδια ημέρα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου. Στο εκεί ευσεβές Εκκλησίασμα ο Θεοφιλέστατος ομίλησε αναλύοντας την Ευαγγελική περικοπή του «άφρονος πλουσίου» με αναφορές στο συναξάρι του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος και σε λόγους του Ιερού Χρυσοστόμου, τονίζοντας ότι οι πιστοί καθίστανται«πλούσιοι» από την Χάρι του Θεού και από την κοινωνία με το Θεό και τους συνανθρώπους τους. Οι πιστοί οφείλουν να αποταμιεύουν τον πλούτο των αρετών τους στον «ουρανό» κάνοντας πράξη το εγνωσμένο στο Άγιο Ευαγγέλιο θέλημα του Θεού, και κατ᾿ αυτόν τον τρόπο θα αποδεικνύονται ως «εις Θεόν πλουτούντες» και «μη θησαυρίζοντες εαυτοίς».    

Τέλος, αφού μετέφερε τις ευχές του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, ευχήθηκε όλοι να αξιωθούν να τηρούν τις Ευαγγελικές εντολές για να ακούσουν την ευκταία φωνή του Κυρίου μαςπου θα τους καλέσει να εισέλθουν στην χαρά Του!

 

          ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ