Άρθρα

«ΙΓ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2019» ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ κ. ΙΛΑΡΙΩΝΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΜΟΣΧΑΣ ΣΤΟΝ ΣΕΒ. ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.

 

DSC03568

 

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων και μόνιμο μέλος της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκκ. Ιλαρίων στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο συνοδευόμενος από τον Πρωθιερέα ΙγκορΓιάκιντσουκ, Γραμματέα Διορθοδόξων Σχέσεων του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας και τον Ιερομόναχο Γρηγόριο Σόκολοφ μεταφραστή και υπάλληλο του ιδίου τμήματος.

Περί τις 9:00 π.μ. η αντιπροσωπεία, συνοδευόμενη από τον Μητροπολίτη μας, επισκέφθηκε την Αρχαία Κόρινθο, τον εκεί Αρχαιολογικό Χώρο και φυσικά το «Βήμα του Γαλλίωνος», καθώς σκοπός της επισκέψεως του Μητροπολίτου Βολοκολάμσκ ήταν η περιήγησις στα μέρη όπου «πάτησε» και διέμεινε για σχεδόν ενάμισι χρόνο ο Απόστολος Παύλος.Την υψηλή αντιπροσωπεία ξενάγησεο Σεβ. Ποιμενάρχης μας και ακολούθως όλοι μαζί οδηγήθηκαν στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, όπου ανέμεναν για τα σχετικά οι Ιερείς του Ναού και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο. Εν συνεχεία ο Ποιμενάρχης μας συνόδευσε τους υψηλούς προσκεκλημένους στο Επισκοπείο της Ι. Μητροπόλεώς μας όπου έτυχαν ανάλογης υποδοχής υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεώνκ. Αγαπίου,Πρωτοσυγκέλλου,συνοδευομένου από όλουςτους υπαλλήλους της Ι. Μητροπόλεώς μας. Εκεί, στην Αίθουσα του Θρόνου, έλαβε χώρα συζήτηση περί της τρέχουσας Εκκλησιαστικής επικαιρότητος, συμπεριλαμβανομένου και του «Ουκρανικού Ζητήματος», που έθεσε ο υψηλός προσκεκλημένος. Αμέσως μετά το πέρας της συζητήσεως παρετέθη πρόγευμα στην επίσημη τραπεζαρία του Επισκοπείου και ανταλλάχθηκαν τα δέοντα αναμνηστικά δώρα, όπως συνηθίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις.Οι υψηλοί επισκέπτες συνέχυσαν το ταξίδι τους κατευθυνόμενοι στον Πειραιά.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ