Άρθρα

Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

 

 

Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ

Ι. ΝΑΟ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

 

DSC01514

 

Το απόγευμα της Παρασκευής, 12 Απριλίου 2019, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος τέλεσε την Ι. Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Καθεδρικό Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου.

Τον Θείο λόγο, εκήρυξε, με την ευλογία του σεπτού Ποιμενάρχου μας, ο Νομικός σύμβουλος της Ι. Μητροπόλεως μας και μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου κ. Πέτρος Θωμαΐδης, Δικηγόρος, ο οποίος αναφέρθηκε στον ποιητικό πλούτο της Εκκλησίας και του Έθνους μας, ξεχωρίζοντας μέσα από αυτόν τον πλούτο τον Ακάθιστο Ύμνο που είναι αφιερωμένος στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, της «Υπέρμαχου Στρατηγού», και στην παρουσία Της στους αγώνες του Έθνους μας ενάντια στους αλλοθρήσκους και όχι μόνο.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την απόλυση της Ι. Ακολουθίας απευθυνόμενος στους πιστούς τους παρότρυνε να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες από την Ι. Μητρόπολή μας Λατρευτικές - Εκκλησιαστικές Συνάξεις της Μ. Εβδομάδος και της Διακαινησίμου Εβδομάδος, οι οποίες αποτελούν οάσεις πνευματικής ανυψώσεως, ηρεμίας και γαλήνης και φαντάζουν ως το μοναδικό αντίδοτο στα προβλήματα της εποχής μας.

 

 

Ο ΘΕΟΦ. ΒΟΗΘΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ κ. ΑΓΑΠΙΟΣ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ.

 

viber image 2019-04-14  14.34.59

 

Στον αρχαιοπρεπή Ι. Ναό Παναγίας Φανερωμένης Ξυλοκάστρου η Ι. Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου τελέστηκε από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο, ο οποίος ομίλησε επίκαιρα αναφερόμενος στο ιστορικό γεγονός της παρεμβάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου για την λύση της πολιορκίας της Κωνσταντινουπόλεως από τους Πέρσες και τους Σκύθες και στην εν συνεχεία ευχαριστήρια παννυχίδα των κατοίκων της «ανάσσης των πόλεων» στον Ι. Ναό των Βλαχερνών και με αφορμή αυτό το συγκεκριμένο γεγονός ανέπτυξε τον εκ του πρώτου Οίκου στίχο: «Χαίρε δι' ης η χαρά εκλάμψει».  Ολοκληρώνοντας ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε, με τις ευλογίες του Σεβ. Ποιμενάρχου μας, η Παναγία μας να σκεπάζει τον κόσμο άπαντα, το Γένος μας, την Πατρίδα μας, δίδοντας αναφαίρετη χαρά στις καρδιές όλων των Πιστών. Τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο προσφώνησε κατάλληλα ο Εφημέριος του Ι. Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Ξυλοκάστρου και Τρικάλων Αιδεσ. Πρωτ. π. Αναστάσιος Κουτσούρης και αντιφωνών ευχαρίστησε ο άγιος Κεγχρεων, επίσης τέλεσε Νεκρώσιμον Τρισάγιον στον τάφο του μακαριστού κτίτορος και πρώην Εφημερίου του Ι. Ναού π. Νίκωνος Κοτσόβολη.   

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ