Άρθρα

Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ 40ΝΘΗΜΕΡΟΝ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΠΙΕΤΡΗ ΣΤΟΝ ΣΟΛΩΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.

 

 

116 2714

 

Εχθές Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος ετέλεσε την Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίων Κων/νου και Ελένης Σολωμού Κορινθίας μετά το πέρας της οποίας πραγματοποιήθηκε το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της μακαριστής Αθανασίας Πιέτρη.

Στο επίκαιρο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, με αφορμή την Ευαγγελική Περικοπή της ημέρας, τόνισε ότι οι Χριστιανοί οφείλουν να μην είναι άφρονες και άπληστοι, ως προς τα υλικά αγαθά, αλλά αντιθέτως να έχουν εμπιστοσύνη στον Θεό, αποδεικνύοντάς το με την λιτή βιωτή τους. Και προχώρησε ακόμη περισσότερο λέγοντας ότι ακόμη και εμείς, οι άκρως Εκκλησιαστικοί, που καυχόμεθα μάλιστα ότι είμαστε οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ακόμη και τώρα που διακυβεύονται θέματα σοβαρά όπως η δομή, η υπόσταση και η ίδια η παρουσία της Εκκλησίας της Ελλάδος, τα αντιμετωπίζουμε με υλικοοικονομικά κριτήρια και όχι με ηθικά και πνευματικά όπως προστάζει η Χριστιανική Διδασκαλία.

 Εν συνεχεία απηύθυνε λόγους πνευματικούς και παρηγορητικούς προς τους συγγενείς της εκλιπούσης και τους παρευρισκόμενους πιστούς χαρακτηρίζοντας την μακαριστή Αθανασία Πιέτρη σώφρονα γυναίκα, που με την κατά Χριστόν ζωή της και την φιλανθρωπία της κατά την εντολή του Κυρίου «πλήν τα ενόντα δότε ελεημοσύνην» (Λουκ. ια΄,41) δεν κράτησε τα υλικά αγαθά για τον εαυτό της αλλά όπου μπορούσε ανακούφισε τον συνάνθρωπό της.  

 

116 2767

 

ΒΑΠΤΙΣΗ ΘΥΓΑΤΡΟΣ π. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΡΔΟΥΝΙΩΤΗ

 

Αμέσως μετά το πέρας του Μνημοσύνου μετέβη στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Εξαμιλίων, όπου και ετέλεσε το Ιερό Μυστήριο του Βαπτίσματος της θυγατέρας του Αιδεσ. π. Νικολάου Βαρδουνιώτη. Στον λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε για την νεοφώτιστη να γίνει καλή Χριστιανή και καλός άνθρωπος ενώ προς τους γονείς και τους αναδόχους ο σεπτός Ποιμενάρχης  επεσήμανε την ευθύνη που φέρουν, ως ιερατικές οικογένειες, να αναθρέψουν το παιδί «εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου».  

 

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ