Άρθρα

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ. ΜΙΧΑΗΛ ΤΡΙΤΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018 ΣΤΗΝ ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ.

 

115 3087

Το απόγευμα της Δευτέρας, 29 Ιανουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στην «Κροκίδειο» Αίθουσα, στο πλαίσιο λειτουργίας των Κατηχητικών συνάξεων της Ι. Μητροπόλεως μας με τον γενικό Τίτλο: «Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού» και με ευκαιρία την εορτή των Τριών Ιεραρχών, ομιλία από τον Καθηγητή και Κοσμήτορα της Θεολογικής «Θάνατος και Ανάσταση κατά την διδασκαλία των Τριών Ιεραρχών».

Ο κ. Καθηγητής  με εξαιρετική θεολογική δεινότητα, διεξήλθε το θέμα του χρησιμοποιώντας τον πνευματικό πλούτο και την σοφία των Τριών Ιεραρχών που αφορούν στο «μυστήριον» του θανάτου και στην υπέρβασή του δια της Αναστάσεως του Ιησού Χριστού. Σύμφωνα με την διδασκαλία των Τριών Ιεραρχών ο θάνατος χωρίζεται σε πνευματικό, σωματικό και αιώνιο και αποτελεί αναγκαστικό επακόλουθο της απόστασης του ανθρώπου από τον Θεό, που είναι η αυτοζωή. Η Ανάσταση του Χριστού, σημείωσε ο κ. Τρίτος, δώρισε στον άνθρωπο την αποδέσμευση από τον πνευματικό και σωματικό θάνατο καθώς και την ελευθερία από τον φόβο και το άγχος, που προκαλεί ένα τέτοιο γεγονός. Γι’ αυτό και όποιος ζει την Πασχάλια εμπειρία μέσα από το μυστικό Σώμα του Χριστού, που είναι η Εκκλησία μας, κατέχεται από την βεβαιότητα ότι η ζωή νίκησε τον θάνατο και ότι το τέρμα της ύπαρξης του ανθρώπου δεν είναι το σβήσιμο αλλ᾿ η ανάσταση! 

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, αφού συνεχάρη εγκάρδια τον Καθηγητή κ. Τρίτο για την άκρως εποικοδομητική εισήγησή του, τον παρακάλεσε, ως καθ᾿ ύλην αρμόδιο, να σχολιάσει την Εκκλησιαστική καθώς και την γεωπολιτική υφή του θέματος των Σκοπίων εξ’ απόψεως αυστηρά επιστημονικής για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας. Έκλεισε δε την πνευματική αυτή σύναξη ευχόμενος οι νέοι μας να αποκτήσουν την γνώση και την πίστη των Τριών Ιεραρχών, ώστε να μην παρασύρονται από τα παραπλανητικά «σημεία των καιρών» και δεν παρέλειψε να προσκαλέσει όλους τους Κορινθίους να δώσουν το δυναμικό ειρηνικό παρόν στο Συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου 2018 με αγάπη για την Πατρίδα μας αλλά και με σθένος για την Ελληνικότητα της Μακεδονία μας.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κράτα το