Άρθρα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟ ΤΡΙΩΔΙΟ ΜΕ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ.

 

115 3056

Εχθές Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος βρέθηκε στην Αρχιερατική Περιφέρεια Βόχας και στην Κωμόπολη του Βραχατίου προκειμένου να τελέσει την Θ. Λειτουργία και να κηρύξει τον Θ. λόγο στον Ι. Ναό της Αγίας Παρασκευής. Τον σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν ο Αιδεσ. Πρωτ. π. Αθανάσιος Κοντογιάννης, ο Εφημέριος του Ι. Ναού Αδεσ. Πρωτ. π. Κυριάκος Σκλίας και οι διάκονοί του.

Στο κήρυγμα του, προς τους ευσεβείς Χριστιανούς, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή «του Τελώνου και Φαρισαίου» και, αφού αρχικώς εξήγησε το νόημα της κατανυκτικής περιόδου του Τριωδίου, που σκοπό του έχει μέσω του πνευματικού και υλικού καθαρισμού των πιστών, την προετοιμασία τους για τον εορτασμό των Αχράντων Παθών και της Ενδόξου Αναστάσεως του Κυρίου μας, ακολούθως κάλεσε τους Χριστιανούς να προσεύχονται με συναίσθηση και με έμπρακτη μετάνοια, μιμούμενοι την ταπείνωση και το παράδειγμα του Τελώνη.

Ο Ποιμενάρχης μας ολοκλήρωσε την ομιλία του ανακοινώνοντας στους ευσεβείς πιστούς την τέλεση της Θ. Λειτουργίας, για την εορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών, στον Καθεδρικό Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αποστόλου Παύλου, κατά την διάρκεια της οποίας θα Χειροτονήσει εις Διάκονο τον κ. Ευάγγελο Κυνηγάρη του Αθανασίου, έγγαμο, καταγόμενο εκ του χωρίου Άγιος Ιωάννης Κορινθίας.

Επιπρόσθετα, προέτρεψε τους παρισταμένους πιστούς να συμμετάσχουν στο επερχόμενο Συλλαλητήριο, που θα γίνει στην Αθήνα, την επόμενη Κυριακή, για το Μακεδονικό Ζήτημα, χωρίς φανατισμούς, ακρότητες και κομματικές αποχρώσεις, που δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση με την ιδιότητα του Ορθοδόξου Χριστιανού, αλλά με Πατριωτικό σθένος και αγάπη για την Ελλάδα και την Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Γι’ αυτήν δε, ακριβώς την περίπτωση συγκάλεσε για σήμερα, Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, σύσκεψη στην «Κροκίδειο» Αίθουσα για την όσο το δυνατόν αρτιότερη διοργάνωση της παρουσίας της Ι. Μητροπόλεώς μας στο Συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου 2018 στην Αθήνα. Επ᾿ αυτού θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.        

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κράτα το