Άρθρα

Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΟΣΜΑ & ΔΑΜΙΑΝΟΥ ΤΩΝ ΕΞ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΑΥΙΔ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΝ ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

 

114 8826

 

Την μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των εξ Ασίας, υιών Θεοδότης, και του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος του εν Ευβοία τίμησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος με Εσπερινό και Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Προσκυνηματικό Ι. Ναό των Αγίων Αναργύρων, στην Αρχαία Κόρινθο.

Το εσπέρας της Τρίτης, 31ης Οκτωβρίου 2017, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της Ι. Μητροπόλεως μας τέλεσε τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, ενώ ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «ΠΑΝΤΩΝ ΧΑΡΑ»,  κήρυξε τον Θείο λόγο, αναφερόμενος στους λαοφιλείς Αγίους Αναργύρους και στο πολύτιμο αγαθό της υγείας καθώς και στο πως οφείλουν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί να την αντιμετωπίζουν ακολουθώντας τις οδηγίες των ιατρών και επιζητώντας, μέσω της προσευχής, τις πρεσβείες των Αγίων.

114 8843

 

Σήμερα το πρωί, Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017, τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονυσίου συνοδευομένου υπό των Πανοσ. Αρχιμ. π. Ανθίμου Παπαλεξόπουλου, Αιδεσ. Πρωτ. π. Αθανασίου Κοντογιάννη των Εφημερίων του Ι. Προσκυνήματος π. Νικόλαο Πολύζο και π. Πέτρο Τζέκο και των Διακόνων του. 

Στο κήρυγμα του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ερμήνευσε την Αποστολική περικοπή, τονίζοντας ότι οι Άγιοι Ανάργυροι έλαβαν ένα χάρισμα, το οποίο, με την περίσσια αγάπη τους για τον συνάνθρωπο, δεν το κράτησαν για τον εαυτό τους αλλά το αξιοποίησαν, ώστε να θεραπεύουν ανιδιοτελώς τις ασθένειες της ψυχής και του σώματος. Ολοκληρώνοντας επισήμανε ότι, όπως οι Άγιοι μοίρασαν πλουσιοπάροχα την αγάπη τους σε όλους τους συνανθρώπους τους έτσι και σήμερα πρέπει οι Χριστιανοί να δίδουν ανιδιοτελώς την αγάπη τους στους συνανθρώπους τους, γιατί με αυτόν τον τρόπο η παρούσα ζωή θα μετατραπεί από «Κόλαση» σε «Παράδεισο». Τέλος, ευχήθηκε οι Άγιοι Ανάργυροι να είναι αρωγοί και πρεσβευτές στον Κύριο μας για όλους του ανθρώπους.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ