Άρθρα

ΣΥΝΑΞΗ ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΙΚΥΩΝΟΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

 

DSC08792

 

Σύναξη Εφημερίων, Κατηχητών/τριων και Ιεροκηρύκων, που δραστηριοποιούνται στην Αρχιερατική Περιφέρεια Σικυώνος, υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιάτου, σήμερα 31η Οκτωβρίου 2017.

Η Σύναξη σκοπό είχε την πνευματική αφύπνιση των στελεχών της Ιεράς Μητροπόλεως μας στην συγκεκριμένη Αρχιερατική Περιφέρεια και την δραστηριοποίηση αυτών προς αντιμετώπιση ποιμαντικών, διοικητικών, οικονομικών και πνευματικών ζητημάτων, που έχουν προκύψει στην περιοχή.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας με πατρική στοργή και διακριτικότητα συνέστησε στους Ιεροκήρυκες, Εφημερίους και Κατηχητές τρόπους πνευματικής εργασίας, ώστε η Τοπική μας Εκκλησία συντονισμένα και σταθερά να δύναται να ανταπεξέρχεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί στην Χώρα μας, ιδιαίτερα κατά την περίοδο αυτή της γενικής κρίσεως, που συνεχίζει να συνέχει την Πατρίδα μας.

Τόνισε τον Επισκοποκεντρικό χαρακτήρα της Εκκλησίας μας και προέτρεψε τους Κληρικούς και Λαϊκούς συνεργάτες του να εργάζονται Εκκλησιαστικά και σύμφωνα με την Ιεροκανονική Τάξη προς πνευματική οικοδομή και ψυχική σωτηρία των πιστών, τονίζοντας ακόμη και την επιταγή των ημερών για μεγαλύτερη φιλανθρωπική δραστηριότητα.

Η Σύναξη πραγματοποιήθηκε σε «πνευματικό οικογενειακό περιβάλλον» και εκτός από την ενημέρωση, τις κατευθυντήριες γραμμές, τις συστάσεις, τις προτάσεις, την πνευματική ωφέλεια, χάρισε στους συμμετέχοντες την βεβαιότητα της πατρικής θαλπωρής εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας.  

 

DSC08790

DSC08791

DSC08793

 

Κράτα το