Άρθρα

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΝΤΩΝ ΧΑΡΑ» ΚΑΛΕΝΤΖΙΟΥ.

 

 

114 7499

Στην Ι. Μονή «Παναγία Πάντων Χαρά» στο Καλέντζι, τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος την Θ. Λειτουργία χθες, Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017, επ᾿ ευκαιρία των ονομαστηρίων του Καθηγουμένου αυτής Πανοσ. Αρχιμ. π. Ανθίμου Παπαλεξοπούλου, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Τον σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής, ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Αθανάσιος Κοντογιάννης, ο Πανοσ. π. Παντελεήμων Λιλιόπουλος, αδελφός της Ι. Μονής, και οι Διάκονοί του π. Νικόλαος Βαρδουνιώτης και π. Δαμασκηνός Γεννηματάς.

 

114 7523

 

Στο κήρυγμα του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στην Αποστολική περικοπή, τονίζοντας την στοργικότητα και την αγάπη του Αποστόλου Παύλου προς τις Τοπικές Εκκλησίες, που είχε ιδρύσει, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον εορτάζοντα Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμο και στο έργο που επιτελεί για την πνευματική οικοδομή των πιστών της Τοπικής μας Εκκλησίας. Συγκεκριμένα τον προέτρεψε να συνεχίσει με τον ίδιο και ακόμη θερμότερο τρόπο την διακονία του προσφέροντάς του έναν επιστήθιο Σταυρό, ως ευλογία, συνοδευόμενο από την ευχή να τον στηρίζει στο δύσκολο πνευματικό του έργο.  

114 7503

114 7520

114 7524

114 7531

 

Κράτα το

Κράτα το