Άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ ΕΞ ΑΦΟΡΜΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ

 

Όταν, προ καιρού, διαπιστώθηκε η άνευ αδείας και μη δικαιολογημένη απουσία του Ιερέως Αθανασίου Αναγνωστόπουλου από την εκτέλεση των Εφημεριακών - Υπηρεσιακών του καθηκόντων και η εκ μέρους του εγκατάλειψη της θέσεώς του ως υπευθύνου του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Ανδρών «Το Έργο Του Αποστόλου Παύλου», όπου και διέμενε, η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου τον αναζήτησε, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ακολούθως απευθύνθηκε στο συγγενικό του περιβάλλον, από το οποίο πληροφορήθηκε πως λίγο πριν υποβάλλουν στην Αστυνομική Αρχή δήλωση εξαφάνισης του παραπάνω Ιερέως, εκείνος είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με συγγενικό του πρόσωπο αναφέροντας πως ήταν «καλά».

Σε κάθε περίπτωση και εφόσον έχει πράγματι υποβληθεί δήλωση εξαφάνισης, η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου δεν γνωρίζει ούτε έχει ενημερωθεί για το ποια νεότερα γεγονότα οδήγησαν προφανώς τους συγγενείς του Ιερέως να δηλώσουν την «εξαφάνισή» του.

Από την πλευρά της η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, παρακολουθώντας από την πρώτη στιγμή το ζήτημα, έχει καταθέσει, από την προηγούμενη εβδομάδα, στην κυρία Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου ό,τι στοιχεία διέθετε για την περίπτωση του εν λόγω Ιερέως, ούτως ώστε ν’ αξιολογηθούν αρμοδίως και να του παρασχεθεί η δέουσα αρωγή.  

 


ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ