Άρθρα

«Ι’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ2016»ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟ.

 

104 8348

Με ιεροπρέπεια και με την παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε κι’ εφέτος η Ι. Πανήγυρις του Προσκυνηματικού Ι. Ναού των Αγίων Αναργύρων στην Αρχαία Κόρινθο. Το απόγευμα της 30ης Ιουνίου, παραμονή της εορτής, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, ο οποίος πραγματοποιείται στον περίβολο του Ι. Ναού, πλαισιούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμ. κ. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, τον Πανοσ. Αρχιμ,. κ. Αθανάσιο Πέζο, τον Αιδεσ. Πρωτ. κ. Ιωάννη Δελημπαλτά, τον Αιδεσ. Πρωτ. κ. Αθανάσιο Κοντογιάννη, τον Αιδεσ. κ. Παναγιώτη Αναγνωστόπουλο, τους Εφημερίους της Αρχ. Κορίνθου Αιδέσ. Πρωτ. κ. Νικόλαο Πολύζο και Αιδεσ. κ. Πέτρο Τζέκο και τους Διακόνους του. Την διακονία του λόγου, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ανέθεσε στον Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, ο οποίος ομίλησε σχετικά με την πνευματική διάσταση της αρρώστιας και το πως πρέπει εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, με την αληθινή Πίστη, την Προσευχή και την ενεργό συμμετοχή μας στα Ι. Μυστήρια της Εκκλησίας μας, να αντιμετωπίζουμε τις δοκιμασίες αυτές.

Την επομένη το πρωί, Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος  τέλεσε την Αρχιερατική Θ. Λειτουργία πλαισιούμενος από τους Συνοδούς Ιερείς του και τους Εφημερίους του Ι. Προσκυνήματος. Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, αφού ανέλυσε το Αποστολικό και το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα, αναφέρθηκε στον βίο των Αγίων Αναργύρων καθώς και στο μέγα χάρισμα της Αγάπης και των αποτόκων αυτού αναλύοντας την έκφραση του Αποστόλου των Εθνών Παύλου «αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί» ( Α΄Κορ ιγ΄- 2).   

 Ολοκληρώνοντας το Κήρυγμα του  ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε στο πρόσωπο των παρισταμένων πιστών όλους όσοι ανταποκριθήκαν στα καλέσματα της Τοπικής μας Εκκλησίας με υπακοή και έδωσαν σε όλες τις Πανηγυρικές Εκδηλώσεις βροντερό παρόν, καταδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την ενότητα της Τοπικής μας Εκκλησίας υπό τον Επίσκοπο της καθώς και την ευλάβεια τους για τον Ιδρυτή αυτής Απ. Παύλο. Ταυτόχρονα, τους προσκάλεσε όλους στο Παγκορινθιακό προσκύνημα της Τήνου, την προσεχή Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Ιουλίου, ώστε να ολοκληρωθούν κι εφέτος τα «Ι΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2016» με ευλάβεια και τον καλύτερο δυνατό τρόπο για πιστούς Ορθοδόξους Χριστιανούς. 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ