Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΙΑΤΡΙΣΣΑΣ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ.

 

114 7651

 

Με Εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια και με πλήθους κόσμου, εορτάστηκε κι εφέτος το Γενέθλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου στον ομώνυμο Ι. Ναό στο Λουτράκι, όπου αποθησαυρίζεται η θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας «Γιάτρισσας».

Το απόγευμα της Πέμπτης, 7 Σεπτεμβρίου 2017, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος πλαισιούμενος από Κληρικούς της Ι. Μητροπόλεως μας χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και στην επακολουθήσασα Ι. Λιτανεία.

Στην Λιτανευτική πομπή στους δρόμους της πόλεως του Λουτρακίου συμμετείχαν χιλιάδες πιστών μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων κ. Γεώργιος Γκιώνης με Δημοτικούς Συμβούλους, ο Βουλευτής κ. Χρίστος Δήμας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός.  Στο κήρυγμά του, στην κεντρική πλατεία της πόλεως, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας για μία ακόμη φορά εξήρε την Πίστη των ευσεβών Χριστιανών, που συγκεντρώθηκαν κατά χιλιάδες προκειμένου να τιμήσουν την Μητέρα του Φωτός, διατρανώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ότι η Πίστη για τον Έλληνα είναι εντυπωμένη βαθιά μέσα στο DNA του και για αυτό δεν πρόκειται ποτέ να την ξεριζώσουν, όσο λυσσαλέα και αν μάχονται για αυτό, εγχώρια και ξένα κέντρα αποφάσεων. Τόνισε μάλιστα ότι, «και στις κατακόμβες να μας ρίξουν πάλι θα βγάλουμε Αγίους και πάλι θα επιβιώσουμε δυνατότεροι και με βαθύτερη πίστη».    

Την επομένη, ημέρα Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε την Αρχιερατική Θ. Λειτουργία πλαισιούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενο της Ι. Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου, Παν/το Αρχιμ. π. Αγάπιο Δρίτσα, τον Παν/το Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ, τους Αιδεσ π. Κων/νο Κουνάλη, εκ της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, π. Αγησίλαο Ρίζο, π. Πρόδρομο Αντωνίου, π. Ιωάννη Δρίτσα, π. Ιωάννη Μπόκτη από την Παραμυθιά, π. Πέτρο Καγιούλη και τον Εφημέριο του Ι. Ναού Πρωτ/ρο π. Νικόλαο Βασιλόπουλο καθώς και τους Διακόνους του π. Νικόλαο Βαρδουνιώτη και π. Δαμασκηνό Γεννηματά.

114 7675

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Παν/τος Αρχιμ. π. Αγάπιος Δρίτσας, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου ως «Γιάτρισσας», η οποία θεραπεύει κάθε νόσο με τις Πρεσβείες της προς τον Κύριο μας, αλλά και ως Μητέρας όλου του κόσμου, που  ικετεύει τον Υιό της και Θεό μας για την σωτηρία κάθε μετανοούντος ειλικρινά ανθρώπου, καθώς «πολλά ισχύει δέησις Μητρός προς ευμένεια Δεσπότου».

  Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας συγχαίροντας τον ομιλητή ευχήθηκε στους Ιερείς και στο Εκκλησίασμα η Παναγία να είναι αρωγός στην ζωή τους και να πρεσβεύει στον Κύριο, ώστε να θεραπεύει ως «Γιάτρισσα» τις ψυχές και τα σώματα τους.  

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΤΟΥ korinthostv.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ