ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

watermark2

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10/8/2010

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

 

 

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος εξ αφορμής των δημοσίων δηλώσεων και τοποθετήσεων του Δ/ντου του Εκκλησιαστικού Λυκείου Κορίνθου κ. Βλασίου Ανδρικοπούλου για το Κλείσιμο του Ιστορικού Σχολείου της Κορίνθου έκανε την παρακάτω Δήλωση:

 

“Δεν είναι ώρα για ανάλυση των αιτίων του Κλεισίματος του Εκκλησιαστικού Λυκείου της Κορίνθου, για την καλή λειτουργία του οποίου επί 4ετία τόσο κοπιάσαμε.

Ανέμενα από τον τέως Διευθυντή αντί της άκαιρης και απρόκλητης περί Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως γενικόλογης και νεφελώδους τοποθέτησεώς του, με σύνεση, διάκριση και αυτοκριτική να αναλάβει τις ευθύνες του για το κατάντημα της Σχολής, που μοιραία επέφερε και το Κλείσιμό της.

Αντ᾿ αυτού καλύπτοντας και τους συνεργούς του στο Υπουργείο αλλά και εδώ επέλεξε την οδό της δημόσιας θρηνωδίας με την χύση μάλιστα των «κροκοδειλίων δακρύων» του, επάνω στο χυμένο γάλα, που και ο ίδιος και αυτοί επιμελώς και μεθοδευμένα έχυσαν, αγνοώντας επιδεικτικά την Ι. Σύνοδο, τον Μητροπολίτη, το αρμόδιο Εποπτικό Συμβούλιο του Υπουργείου Παιδείας, τις Συνοδικές περί Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως Επιτροπές και τις κατά νόμο εισηγήσεις τους.

Ας είναι και αυτό η έσχατη «προσφορά» του στην «ομαλή» λειτουργία του Σχολείου μας και το κύκνειο άσμα του στην Ιστορία της Σχολής, μιας και δεν μπόρεσε να καταλάβει ότι ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ’’.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ