Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΤΡΩΝ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 ΣΤΗΝ «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ» ΑΙΘΟΥΣΑ.

 

116 5592

 

Συνεχίστηκαν χθες Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019, το απόγευμα, στην «Κροκίδειο» Αίθουσα, οι εσπερινές Κατηχητικές Συνάξεις Πνευματικής οικοδομής των πιστών της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου με τον γενικό τίτλο: «Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού». Προσκεκλημένος του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ο οποίος ανέλυσε το θέμα: «Σύνοδος ουρανού και γης».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος στην εμπνευσμένη ομιλία του, έχοντας ως οδηγό τον χρυσορρήμονα διδάσκαλο Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, κατέδειξε το μεγαλείο, την ανάγκη και την σπουδαιότητα που έχει για τους Χριστιανούς κάθε εποχής η Θεία Λειτουργία. Αναλυτικότερα, αντλώντας από τον θησαυρό της σοφίας του Χρυσοστόμου, ο άγιος Πατρών σημείωσε ότι η Θεία Λειτουργία είναι η μυστηριακή παρουσία του Χριστού. «Σύνοδος» και «Εκκλησία» είναι ταυτόσημες έννοιες, διότι η Εκκλησία είναι σύνοδος ουρανού και γης, αγγέλων και ανθρώπων, ζώντων και κεκοιμημένων. Η Θεία Λειτουργία είναι η ενοποιός διαδικασία που μας ενώνει με τον Θεόν και τους συνανθρώπους μας. Είναι η «γη» πού καρποφορεί την ενότητα όλων και την αληθινή αγάπη. Χωρίς την Θεία Λειτουργία δεν θα καθίστατο δυνατόν να γίνουμε αδελφοί, συνοδίτες, συνοδοιπόροι, σύμψυχοι, ενιαίο σώμα, Σώμα Χριστού. Ο πιστός που μένει μακριά από τον Κυριακάτικο εκκλησιασμό, αυτοκαταδικάζεται σε μοναξιά και λιμοκτονεί πνευματικά καθώς η Θεία Κοινωνία του Σώματος και Αίματος του Χριστού αποτελεί την τροφή της ψυχής μας.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος ευχαρίστησε εγκάρδια τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο για την ευλογημένη ολοήμερη παρουσία του στην Ι. Μητρόπολή μας ως συμπανηγυριστής της Ι. Πανηγύρεως του Αγίου Βλασίου στο Ξυλόκαστρο και ως ομιλητής στην εσπερινή αυτή Σύναξη και κλείνοντας τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει Χριστιανός χωρίς να μετάσχει της Θείας Λειτουργίας, και να κοινωνεί με Θεό και ανθρώπους. Η Θεία Λειτουργία πρέπει να γίνει η ζωή μας.

 

116 5587

116 5586