Η Ι. ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ.

 

b25

 

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2017-2018 πραγματοποιήθηκε κι εφέτος ο καθιερωμένος Αγιασμός στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Αποστολικής Ι. Μητροπόλεως μας.

Συγκεκριμένα και κατά σειρά, κατόπιν προσκλήσεως των Διευθυντών τους, τελέσθηκε η Ι. Ακολουθία του Αγιασμού από τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, Ιεροκήρυκα, εκπρόσωπο του σεπτού Ποιμενάρχη μας κ. Διονυσίου, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων απουσιάζει εκ της Ι. Μητροπόλεως, καθώς και από τους Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ, Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Αθανάσιο Κοντογιάννη και τον Ιεροδιάκονο π. Δαμασκηνό Γεννηματά, στα παρακάτω Σχολεία: 3ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου, 3ο Γυμνάσιο Κορίνθου και στα Εκπαιδευτήρια «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», με την παρουσία μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και προσκεκλημένων υπό των Εκπαιδευτηρίων. 

Τόσο ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος, όσο και οι Εφημέριοι που τέλεσαν την Ι. Ακολουθία του Αγιασμού στα σχολεία της Ενορίας τους, ανέγνωσαν την επιστολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων της Ι. Μητροπόλεως μας, ενώ ευχήθηκαν καλή και ευλογημένη νέα σχολική χρονιά στους δασκάλους, καθηγητές, μαθητές/τριες  και τους γονείς τους, αλλά και σε όλους τους παρισταμένους Εκπροσώπους των Περιφερειακών, Δημοτικών, Εκπαιδευτικών και άλλων Αρχών.

 

1

b628329

 

b2628129

2