Ι. ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΚΑΙ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟΦ. ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΕΓΧΡΕΩΝ κ. ΑΓΑΠΙΟ.

 

 

DSC01460

 

Με αισθήματα βαθυτάτης ευθύνης έναντι στον δωρεοδότη Θεό, στην Αγία Εκκλησία Του, καθώς και στο υπερπολύτιμο δώρο της ανθρώπινης ζωής ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, από την αρχή της εξαιρετικά κρίσιμης κατάστασης, που βιώνει όχι μόνο η χώρα μας αλλά ολόκληρη η ανθρωπότητα, εξαιτίας της «πανδημίας» του κορονοϊού, υψώνει ικετευτικά τα Αρχιερατικά του χέρια και δέεται υπέρ του εμπεπιστευμένου του Ποιμνίου, της Πατρίδας μας, της Εκκλησίας μας και του σύμπαντος κόσμου, ώστε ο Θεός να στείλει το έλεός Του και να μας λυτρώσει και από αυτή την δοκιμασία.

DSC01518

Με την σκέψη του στους σκληρά δοκιμαζόμενους από την νέα αυτή λοιμική νόσο και τις οικογένειες τους, στους συντονιστές της προσπάθειας αναχαίτισης της, στους Ιατρούς, στο Νοσηλευτικό Προσωπικό και σε όλο τον κόσμο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τελεί καθημερινά -κεκλεισμένων των θυρών- τις προβλεπόμενες, από το πρόγραμμα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, Ι. Ακολουθίες στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο την Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος και προσεύχεται ικετευτικά ενώπιον της Ι. Εικόνας της Παναγίας της Παραμυθίας, διαβάζοντας ευχές υπέρ υγείας του Ποιμνίου του.

Εκτός όμως από τις προαναφερόμενες Ι. Ακολουθίες προσέφερε την Αναίμακτο Ιερουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, την Τετάρτη 25η Μαρτίου, εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, όπου ετέλεσε και Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο και διάβασε ευχές από το Ι. Ευχολόγιο υπέρ υγείας, ενώ εχθές Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020, ετέλεσε την Ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο, ευχόμενος όπως ο Κύριος δια πρεσβειών της Παναγίας Μητέρας του και του προστάτου μας Αποστόλου Παύλου να σκεπάσει την Χώρα και την Κορινθία μας και σύντομα να άρει το σκοτεινό πέπλο της πανδημίας που σκεπάζει τις ψυχές μας!

 

 

DSC01563

Όλες αυτές τις ημέρες και με την ίδια ακριβώς «φιλοσοφία» και ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεώς μας Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος τελεί όλες τις προβλεπόμενες Ι. Ακολουθίες -κεκλεισμένων των θυρών- στην Ι. Μονή Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου, που είναι και η Μονή της μετανοίας του, ενώνοντας την φωνή, τις προσευχές και τις ικεσίες του με αυτές του Σεβασμιωτάτου, ώστε όλοι μαζί να διέλθουμε ειρηνικά και υγιείς και αυτήν την δοκιμασία!

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ