Ι. ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΙΤΕΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ.

 

116 0152

 

Την τελευταία παράκληση τέλεσε χθες Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος  στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρίτειδος.

Μετά το πέρας της Ι. Ακολουθίας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας χειροθέτησε σε Πνευματικό τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Αθανάσιο Πέζο, Ηγούμενο της Ι. Μονής Αγίου Γεωργίου Φενεού και Εφημέριο του Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου.

Στον λόγο του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, αναφέρθηκε στο Ιερό Μυστήριο της Εξομολογήσεως και στην σημαντικότητα του για τους πιστούς ενώ συμβούλευσε τον νέο Πνευματικό να δέχεται με κατανόηση, αγάπη και φιλανθρωπία τις αμαρτίες των πιστών και να τους συμβουλεύει σύμφωνα με τους κανόνες της Αγίας Γραφής και των Πατέρων, καθώς κατά την διάρκεια της Ι. Εξομολογήσεως ο Πνευματικός στέκει μεταξύ ουρανού και γης, Θεού και ανθρώπου. 

Μετά το πέρας της Ι. Παρακλήσεως ο Σεβασμιώτατος μετέβει στο Ι. Μετόχιο, της Ι. Μονής Θεομήτορος, της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Προφήτου Ηλιού στο Λουτράκι όπου και ετέλεσε Νεκρώσιμο Τρισάγιο στην μακαριστή Γερόντισσα της Ι. Μονής Θεοφανό μοναχή, της οποίας η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθή σήμερα 14 Αυγούστου και ώρα 12η  μεσημβρινή, παρουσία του Θεοφιλ. Επισκόπου Θεσπιών κ. κ. Συμεών ως εκ προσώπου του Μακαριωτάτου  Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου και του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου.

 

 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

   ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.