ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.

 

DSC02015

 

Το απόγευμα της Κυριακής, 22 Απριλίου 2019, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου στον Ι. Ναό Αγίας Άννης Κορίνθου, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο την σειρά των Ι. Ακολουθιών της Αγίας και Μ. Εβδομάδος, οι οποίες έχουν σκοπό τη βίωση των Θείων Παθών του Κυρίου και την προετοιμασία των πιστών για την Αγία Ανάσταση.

Στην σύντομη ομιλία του προς τους πιστούς ο Σεβ. Μητροπολίτης μας τόνισε ότι, ο Νυμφίος της Εκκλησίας Χριστός εξέρχεται σήμερα προκειμένου να συναντήσει τις ψυχές των Πιστών και να συνάψει μαζί τους έναν πνευματικό γάμο, όπου Εκείνος θυσιάζεται για αυτούς ενώ εκείνοι το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να Τον σέβονται και να Τον ακολουθούν. Προέτρεψε δε, τους Πιστούς να συμπορευθούν με τον Κύριό μας Ιησού Χριστό προκειμένου να βιώσουν τα Άχραντα Πάθη Του, να συσταυρωθούν με Αυτόν και εν τέλει να συναναστηθούν μαζί Του.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΙΩΝΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟ

ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΕΓΧΡΕΩΝ κ. ΑΓΑΠΙΟ.

 

viber image 2019-04-22  08.53.16

 

Το ίδιο απόγευμα και στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιωνίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ι. Ναού, χοροστάτησε στην Ι. Ακολουθία του Νυμφίου. Στον λόγο του ο Θεοφιλέστατος, αναφέρθηκε και ερμήνευσε την Μεγάλη Εβδομάδα, τα μεγάλα γεγονότα που διαδραματίζονται κατά τις ημέρες εκείνες, αλλά και τον τρόπο που δοξάζεται ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός μέσα από τα Άχραντα Πάθη Του. Ακολούθως, αναφέρθηκε στον Ιωσήφ τον Πάγκαλο ως προτύπωση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστό καθώς και στο θαύμα της «ξηρανανθείσης συκής». Ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού π. Ιωάννης Δελημπαλτάς, εκ μέρους των συνεφημερίων του, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και των Ενοριτών προσφώνησε τον Θεοφιλέστατο, ο οποίος και ανταπέδωσε ευχαριστίες και ευχές όπως, με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου μας, να εορτάσουν βιωματικά το Άγιο Πάσχα και κυρίως την Ανάσταση του Κυρίου μας!

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ