ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ Β’ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΝΕΜΕΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.

 

DSC00099

 

Το απόγευμα της Παρασκευής, 22 Μαρτίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε την Ι. Ακολουθία των Β΄ Χαιρετισμών στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νεμέας, πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς, τον Εφημέριο του Ι. Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Νεμέας και Κλεωνών Αιδεσ. Πρωτ. π. Αθανάσιο Αλτανόπουλο και τον Αιδεσ. Πρωτ. π. Ευάγγελο Μπακασέτα.

Στην ομιλία του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος αναφέρθηκε επεξηγηματικά στην Ακολουθία των Χαιρετισμών, η οποία μας διδάσκει την Ενανθρώπιση του Χριστού. Ουσιαστικά, υμνούμε την Παναγία ως Μητέρα του Θεού, του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, του λυτρωτή του κόσμου. Ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε ότι, οι πιστοί οφείλουμε να ακολουθούμε το παράδειγμα της Θεοτόκου, η οποία ήταν δούλη Θεού «ἰδοὺ ἡ δούλη Κυρίου· γένοιτό μοι κατὰ τὸ ρῆμά σου» (Λουκ. α΄, 38), καθώς η δουλεία στον Θεό είναι αυτή που ελευθερώνει τον άνθρωπο, ενώ η δουλεία στον ίδιο του τον εαυτό τον καταστρέφει.

Ολοκληρώνοντας ανακοίνωσε στους ευσεβείς Χριστιανούς την εκλογή του Πανοσ. Αρχιμ. π. Αγαπίου Δρίτσα, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως μας και Ηγουμένου της Ι. Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου, από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως Θεοφιλεστάτου, Βοηθού Επισκόπου της Ι. Μητροπόλεως μας, υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Κεγχρεών και τους προσκάλεσε αυτή την Κυριακή στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο να παραστούν συμπροσευχόμενοι στην Χειροτονία του, σ’ αυτό το μοναδικό και ιστορικό γεγονός της Τοπικής μας Εκκλησίας, ώστε να στηρίξουν με τις προσευχές τους τον νέο Βοηθό Επίσκοπο της Τοπικής μας Εκκλησίας.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ