Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝ Ι. ΗΣΥΧ. ΑΓ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ.

 

114 8362

 

Σήμερα, Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, λειτούργησε στο πανηγυρίζον Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Γερασίμου Λουτρακίου πλαισιούμενος από ιερείς και διακόνους με την συμμετοχή της Μοναστικής Αδελφότητος και πλήθους πιστών, που έσπευσαν να τιμήσουν την μνήμη του εορτάζοντος Αγίου Γερασίμου του Νοταρά, του εκ Τρικάλων Κορινθίας καταγομένου.

Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε στο εκκλησίασμα αναφερόμενος αρχικώς στον θαυμαστό βίο του Αγίου δίδοντας έμφαση σε όλους τους σταθμούς της ζωής Του και την κατάληξή του στην Κεφαλονιά, η οποία τότε ήταν ελεύθερη από τους Τούρκους. Ακολούθως, διαχώρισε τον Άγιο από εμάς, τους σύγχρονους Χριστιανούς, καθώς Αυτός έπραξε στο ακέραιο το ιερό του καθήκον προς την Ορθόδοξη Πίστη μας εν αντιθέσει μ’ εμάς που κάνουμε ότι περνά απ’ το χέρι μας, νομοθετώντας ακρίτως και ακαταλύπτως, να απεμπολήσουμε ιδανικά και ιδεώδη χριστιανικά 2.000 χρονών, στ’ όνομα της παγκοσμιοποίησης, της «ισονομίας» και του τάχα εκμοντερνισμού. Αποτέλεσμα αυτής της δαιμονικής εμμονής είναι η μετατροπή μας από την αγγελική τελείωση που επέτυχε ο Άγιος, στην διαβολική πτώση και φθορά, στο βάδισμα προς την πηγή του κακού και μάλιστα με ξεδιάντροπη καύχηση για αυτό! Ο βομβαρδισμός από αυτούς τους νέους νόμους, οι οποίοι είναι ξεκάθαρα αντίθετοι προς τον προορισμό της ανθρώπινης φύσεως, αλλά και αντίχριστοι στην ολότητά τους, το μόνο που θα επιτύχει είναι η κατάπτωση της κοινωνίας και η πορεία του ανθρώπου προς τον όλεθρο. Όμως εν τέλει είναι όλα τόσο μαύρα; Μα φυσικά όχι, γιατί όλοι αυτοί οι ανόητοι, που σχεδιάζουν, προτείνουν και στο τέλος νομοθετούν, αγνοούν την ύπαρξη της Θείας Πρόνοιας. Αυτή θα δώσει την λύση, όπως το κάνει εδώ και 2.000 χρόνια προς τέρψιν και αγαλλίασιν της στρατευομένης Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

Ο Ποιμενάρχης μας ολοκλήρωσε το κήρυγμά του με την ευχή ο Άγιος να αποτελέσει το ύστατο παράδειγμα, ώστε να μείνουμε πιστοί στο μονοπάτι που χάραξαν οι πρόγονοί μας και να μην τους προδώσουμε για τον εφήμερο υλισμό και την παροδική απόλαυση. Ακολούθησε ιερή λιτάνευση της Εικόνος στον περίβολο της Ι. Μονής και το παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Κράτα το

Κράτα το