Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ Ι. ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΕΝΔΟΞΟΥ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΣΒΙΤΟΥ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

 

114 6968

 

Την Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2017, παραμονή της μνήμης του Προφήτου Ηλιού, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος χοροστάτησε στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό στην ομώνυμη Ιστορική Ι. Μονή, στην Ζάχολη Κορινθίας, συνοδευόμενος από Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως μας και άλλων Ι. Μητροπόλεων.

Την Διακονία του άμβωνος ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ανέθεσε στον π. Αντώνιο Ρουμελιώτη, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, ο οποίος αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του Επισκοπικού αξιώματος σύμφωνα με την ρήση του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου «όπου ο Eπίσκοπος εκεί και η Eκκλησία», αλλά και στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να προσευχόμαστε.

Στην Ι. Ακολουθία παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος ευλαβών Προσκυνητών.

114 7113

Την επομένη το πρωί, Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017, μνήμη του Προφήτου Ηλιού, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από πλήθος Ιερέων, τέλεσε την Θ. Λειτουργία στο πανηγυρίζον Ι. Μετόχιο, της προτύπου Ι. Μονής Θεομήτορος, της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Προφήτου Ηλιού στο Λουτράκι.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αγάπιος Δρίτσας, Γενικός Αρχ/κός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεώς μας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου. Στην Θ. Λειτουργία συμμετείχαν Μοναστικές Αδελφότητες εκ των εγγύς του Ι. Μετοχίου Μοναστικών Καθιδρυμάτων, πλήθος προσκυνητών, ο πρώην Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Νίκος Νικολόπουλος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Πετρίτσης.

Πριν το πέρας της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τον στενό του συνεργάτη π. Αγάπιο για τους εποικοδομητικούς και επιστηρικτικούς λόγους του, τους χαρακτηριζόμενους από άρτια Θεολογική σκέψη και ευχήθηκε τα δέοντα στην Γερόντισσα Θεοφανώ, στην Αδελφότητα της Ι. Μονής, καθώς και στους ευλαβείς προσκυνητές.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ