ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΕΓΧΡΕΩΝ κ. ΑΓΑΠΙΟΥ.

 

IMG 2661

 

Την Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020, στην ανδρώα Κοινοβιακή Ι. Μονή Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου, τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία επί τη μνήμη του Άγιου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και της συνοδείας Αυτού Θεοπίστης, Αγαπίου και Θεοπίστου. Κατά την ημέρα αυτή ο Θεοφιλέστατος Βοηθός Επίσκοπος της Ι. Μητροπόλεως μας, Πρωτοσύγκελλος και Καθηγούμενος της Ι. Μονής άγιος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, άγει τα ονομαστήριά του.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο εορτάζων Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος με την παρουσία του συμπροσευχομένου Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου. Το Ιεροψαλτικό αναλόγιο διακόνησαν ο Σύγκελλος της Ι. Μονής π. Πρόδρομος Αντωνίου και ο κ. Παναγιώτης Καρμόγιαννης, Συμβολαιογράφος Ξυλοκάστρου.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος ομίλησε αναφερόμενος στα δεκατέσσαρα (14) χρόνια της Αρχιερατικής διακονίας του στην Ι. Μητρόπολη μας συνοδευομένης από τον εορτάζοντα Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο ως Ηγούμενο, Ιεροκήρυκα και Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο τότε και τα νυν ως Βοηθού Επισκόπου και Πρωτοσυγκέλλου. Χαρακτήρισε ευτυχή και ανεκτίμητη αυτή την συγκυρία, προερχόμενη από την πρόνοια του Θεού, και ευχαρίστησε τον Κύριό μας, διότι τον αξίωσε να χειροτονήσει σε Αρχιερέα τον πλέον έμπιστο και αγαπητό συνεργάτη του. Ταυτόχρονα, ευχήθηκε όπως ο Δωρεοδότης Κύριος χαρίζει στον Θεοφιλέστατο έτη πολλά, σωτήρια, παραγωγικά, γεμάτα από τις χάριτες και ευλογίες προς δόξαν του Τρισαγίου Θεού. Αντιφωνώντας ο Θεοφιλέστατος άγιος Κεγχρεών εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς το πρόσωπο του Σεβ. Μητροπολίτου μας, τονίζοντας την κοινή πνευματική «καταγωγή» τους από Εκκλησιαστική κοινότητα η οποία τους ενέπνευσε την αγάπη για την Εκκλησία του Χριστού, τον σεβασμό και την εκτίμηση προς τα πρόσωπα που επιλέγει ο Θεός για επιτελικές θέσεις προσφέροντας ό,τι ο Θεός τους έχει χαρίσει για την διακονία του Λαού του Θεού και έπαινο της Εκκλησίας Του.

 

IMG 2681

 

Αμέσως μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος τέλεσε Νεκρώσιμο Τρισάγιο επί του Μνήματος του μακαριστού Επισκόπου Κανώπου κυρού Σπυρίδωνος, ενώ στην συνέχεια ακολούθησε «κέρασμα» και η Μοναστηριακή Τράπεζα κατά τα Μοναχικά ειωθότα.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.