Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΟΜΩΝΥΜΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΑ Ι. ΝΑΟ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ.

 

DSC07669

Στον Μέγα Εσπερινό, στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στο Κιάτο Κορινθίας, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019. Την διακονία του Ιερού Άμβωνος ο σεπτός Ποιμενάρχης μας παρεχώρησε στον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενο της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά», Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, ο οποίος ομίλησε για τον τιμώμενο Άγιο Νεκτάριο.

Την επομένη, Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, και στον αυτό Ι. Ναό τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου.

 

εικόνα Viber 2019-11-09 12-30-45

 

Ο Θεοφιλέστατος κηρύττων εστίασε τον λόγο του στο πλούσιο συγγραφικό έργο του  Αγίου Νεκταρίου, επισημαίνοντας ότι ο Άγιος μέσα από τα γραφόμενά του  δίδει μια άλλη προοπτική στον πόνο και τις δοκιμασίες της ζωής των ανθρώπων. Τόνισε δε, ότι οι πιστοί οι οποίοι, από ειλικρινή αγάπη για τον Κύριο μας, υπομένουν, όχι «μαζοχιστικά», τους πόνους και τις δοκιμασίες, αισθάνονται μια γλυκιά παρηγοριά και θαλπωρή γιατί οι δοκιμασίες ανοίγουν τον δρόμο για μεγαλύτερες δωρεές του Αγίου Πνεύματος, είναι το «πέρασμα» προς τον Θεό και κάνουν τους πιστούς να προσεύχονται θερμότερα, βιώνοντας από την παρούσα ζωή, την μέλλουσα μακαριότητα.

Τέλος ο Θεοφιλέστατος άγιος Κεγχρεών, αφού μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, ευχήθηκε ο Άγιος Νεκτάριος να πρεσβεύει, προκειμένου όλοι να γίνουν μέτοχοι της Ουρανίου Βασιλείας.   

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.