Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.

 

116 0093

Στην Θ. Λειτουργία της Κυριακής, 12 Αυγούστου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε, στον κατάμεστο από πιστούς Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλένιας Κορινθίας, την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Ευάγγελου Κυνηγάρη.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος εκφράστηκε με πατρικούς λόγους για τον π. Ευάγγελο και του υπέδειξε τρόπους με τους οποίους θα πρέπει να επιτελεί τα της Ιερατικής αποστολής καθήκοντά του στον κόσμο. Επιπρόσθετα, τον κάλεσε με ταπεινότητα να  διακονεί από το υψηλό αξίωμα του Πρεσβυτέρου τους πιστούς της Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλένιας, μιας εκ των πλέον συγκροτημένων πνευματικά και λειτουργικά Ενοριών της Ι. Μητροπόλεως, στην οποία και διορίσθηκε, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο ένα από τα πολλά Εφημεριακά κενά.

Οι πιστοί με τα ουρανομήκη «Άξιος» και τα χειροκροτήματά τους επικύρωσαν αυτήν την ενέργεια του Επισκόπου και της Εκκλησίας και ευχήθηκαν στον νεοχειροτονηθέντα καλή, ευλογημένη και καρποφόρο Ιερωσύνη.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας και της Χειροτονίας ο Ποιμενάρχης μας και η συνοδεία του επισκέφθηκαν την οικία της οικογενείας Σιαπκαρά, της οποίας η Θεολόγος θυγατέρα Καλλιόπη υπήρξε θύμα των προσφάτων πυρκαϊών στο Μάτι Αττικής, και τους έδωσαν το εκ της Θ. Λειτουργίας αντίδωρο, εκφράζοντας για μια ακόμη φορά την συμπάθεια της Τοπικής μας Εκκλησίας.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ