ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ & 40/ΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ π. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.

 

 

115 7642

 

Την Θ. Λειτουργία και το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέως, π. Αναστασίου Οικονομόπουλου, τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, σήμερα Σάββατο 21 Απριλίου 2018, στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου Νεράτζας Κορινθίας. Τον Σεβ. Μητροπολίτη μας πλαισίωσαν οι συνοδοί του Κληρικοί, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βέλου π. Κων/νος Κουτσούρης και Ιερείς από την Αρχιερατική του Περιφέρεια.

Στο κήρυγμα του προς τους ευσεβείς Χριστιανούς, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε, μέσα από τα Ιερά Κείμενα και τους Ύμνους, στο μέγα θαύμα της Αναστάσεως του Κυρίου μας. Η Ανάσταση του Χριστού είναι το δώρο του Θεού στην Ανθρωπότητα, καθώς με την Ανάστασή Του κατήργησε τον Θάνατο και δώρισε την Αιώνιο Ζωή. Η ανωτέρω πρόταση βρίσκει την καλύτερη εφαρμογή της στους λόγους του Αποστόλου μας Παύλου, στην Α΄ προς Κορινθίους Επιστολή: « εἰ δὲ Χριστὸς οὐκ ἐγήγερται, κενὸν ἄρα τὸ κήρυγμα ἡμῶν, κενὴ δὲ καὶ ἡ πίστις ὑμῶν» (Α΄ Κορ. 15- 14). Επομένως, όπως για την Πίστη στην Ανάσταση οι Απόστολοι έδωσαν μαρτυρικά την ζωή τους, για τον ίδιο λόγο, δηλαδή για την Πίστη στον Αναστάντα Κύριο αγωνίστηκε και αφιέρωσε την ζωή του και ο μακαριστός π. Αναστάσιος δίδοντας την δική του μαρτυρία σε αυτόν τον κόσμο και διδάσκοντας τον Χριστό.

Ολοκληρώνοντας το κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στο μείζων θέμα που απασχολεί την Εκκλησία της Ελλάδος συνεπώς και την Ι. Μητρόπολή μας, τα κενά των Ιερέων στους ήδη υπάρχοντες και λειτουργούντες Ιερούς Ενοριακούς Ναούς της εκάστοτε Μητροπολιτικής περιφέρειας. Η αναπλήρωση των κενών αυτών καθίσταται από δύσκολη έως αδύνατη, καθώς οι θέσεις που δίδονται πλέον από την Πολιτεία στις Ι. Μητροπόλεις δεν επαρκούν ούτε για τα τυπικά, δημιουργώντας άπειρα προβλήματα όχι μόνο στην διοίκηση της κάθε Μητροπόλεως αλλά και στην Ελληνική Κοινωνία. Το κύτταρο της Ελληνικής Κοινότητος μακροημέρευσε ακόμα και στα πολύ δύσκολα χρόνια της Τουρκοκρατίας στηριζόμενο κατά έναν πολύ μεγάλο βαθμό στον Παπά και αργότερα στον Δάσκαλο. Όσο και να επιχειρούν κάποιοι, στα πλαίσια του εκμοντερνισμού και της παγκοσμιοποίησης να το αγνοούν αυτό δεν παύει να είναι γεγονός και ιστορία και ως γνωστόν τα γεγονότα και η ιστορία δεν παραγράφονται.      

Πριν την Απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας τέλεσε το Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Ιερέως.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του!

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ