Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΑ Ι. ΝΑΟ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΚΙΑΤΟΥ.

 

114 9268

 

Στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό στο Κιάτο Κορινθίας την παραμονή της εορτής του Αγίου Νεκταρίου, Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, κατά την διάρκεια του οποίου ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά» Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος ομίλησε για τον τιμώμενο Άγιο.

Την επομένη, Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017, και στον αυτό Ι. Ναό τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία υπό του Σεβ. Μητροπολίτου μας πλαισιωμένου υπό του Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκαδίου Ραζνύ, του Εφημερίου του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτ. π. Παναγιώτη Λαδά, του Αιδεσ. π. Άγγελου Λιάκη και των Διακόνων του.

Ο Σεβασμιώτατος κηρύττων εστίασε τον λόγο του στις αρετές του Αγίου Νεκταρίου, επισημαίνοντας ότι ο Άγιος αγωνίστηκε και εφήρμοσε στην ζωή του τον Ευαγγελικό λόγο κατακτώντας μία προς μία τις αρετές, υπομένοντας όλες τις δυσκολίες της ζωής και εφαρμόζοντας το θέλημα του Θεού, με υπέρτατο στόχο τον αγιασμό και την κατάκτηση της επουρανίου Βασιλείας.

Ολοκλήρωσε δε την ομιλία του με την προτροπή προς τους συμπροσευχόμενους ενορίτες και προσκυνητές να ομοιάσουν, όσο το δυνατόν περισσότερο, στον Άγιο, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την χαρά και την ικανοποίησή του, για τον ερχομό στην Εκκλησία παιδιών - μαθητών με την συνοδεία των Δασκάλων τους, από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιάτου, τονίζοντας με έμφαση πως, ότι εντυπώνεται στο μυαλό των παιδιών, τους γίνετε βίωμα και τ’ ακολουθεί καθ’ όλη την διάρκεια του βίου τους, καθιστώντάς τα χρήσιμα μέλη της κοινωνίας και ανθρώπους που θέτουν ως προτεραιότητα στην ζωή τους την αγάπη, την συγχώρεση και την ομόνοια. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο τόνισε, έχουμε την υποχρέωση να φέρνουμε τα παιδιά μας στις Εκκλησίες διδάσκοντάς τα την αληθινή εν Χριστώ αγάπη και την εποικοδομητική συμβίωση με τους υπολοίπους και όχι ουρανοκατέβατες και χωρίς κανένα νόημα ιστοριούλες, που εσχάτως έχουν «πλημμυρίσει» τα σχολικά εγχειρίδια, αντικαθιστώντας τους βίους των μεγάλων Αγίων και την πλούσια, από τα 2.000 χρόνια ζωής της, Εκκλησιαστική ιστορία μας. Για να αποκτήσουν τα παιδιά μας τα δικά τους σωστά πρότυπα για την ζωή τους και για να γίνονται καλύτεροι άνθρωποι, είτε το θέλουν μερικοί είτε όχι, η παρουσία τους στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας είναι απαραίτητη.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας μετέβη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιωνίας (Συνοικισμού) Κορίνθου προκειμένου να τελέσει την Εξόδιο Ακολουθία της αοιδίμου Σοφίας Κοντογιάννη, μητρός του Αιδεσ. Πρωτ. π. Αθανάσιου Κοντογιάννη, Εφημερίου του Μητροπολιτικού Ι. Ναού του Απ. Παύλου Κορίνθου και υπεύθυνου του Γραφείου Γάμων της Ι. Μητροπόλεως μας. Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας εξέφρασε λόγους παραμυθητικούς και συλλυπητηρίους ευχάς προς την οικογένεια της θανούσης και τον Ιερέα υιό της.

 

114 9269

114 9273

114 9277

114 9281

114 9286

114 9292

 

Κράτα το