ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧ. ΠΕΡΙΦ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΥΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ Μ. ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ & ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΣΧΑ.

 

2021-04-22 14-56-2

 

Σύναξη των Ιερέων της Αρχιερατικής Περιφέρειας Κορίνθου και Λουτρακίου, με όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά του κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021, στο Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και με την παρουσία του Πρωτοσυγκέλλου, Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, με την ευκαιρία της επερχόμενης Μεγάλης Εβδομάδος και του Αγίου Πάσχα.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, ενημέρωσε τους Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφερείας για τον τρόπο σύμφωνα με τον οποίο θα πραγματοποιηθούν οι Ι. Ακολουθίες κατά τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος και της Αναστάσεως, εφαρμόζοντας το Εγκύκλιο Σημείωμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και τα μέτρα κατά της μετάδοσης του Covid-19.

Αφού ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε την ενημέρωση, επεσήμανε εμφατικά το χρέος μας να εορτάσουμε τα Πάθη και την Ανάσταση του Κυρίου μας, γαληνεύοντας τις ψυχές των Χριστιανών μας και συνιστώντας τους την σωστή εφαρμογή των μέτρων, ώστε με ειρήνη, αγάπη και με την επιβεβλημένη λόγω των ημερών προστασία, αλλά και λόγω των «καιρών» εσωτερική πνευματικότητα να βιώσουμε τις δωρεές της από Θεού σωτηρίας μας. Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με διευκρινιστικές ερωτήσεις εκ μέρους των Κληρικών, τις οποίες απάντησε ο Σεβασμιώτατος.

Η σύναξη ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή ευχών τόσο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο, όσο από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο, αλλά και από τους Κληρικούς μας για «καλή Ανάσταση»!

    2021-04-22 14-56-22

2021-04-22 14-56-24

2021-04-22 14-56-25

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.