Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

 

DSC05540

 

Με μεγαλοπρέπεια και με θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε η μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου.

Την παραμονή της εορτής Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στην Ι. Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λεχώβης, στο Κρυονέρι Κορινθίας. Κατά την διάρκεια του Εσπερινού ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ανέθεσε την διακονία του λόγου στον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής Αθηνών κ. Απόστολο Νικολαΐδη, ο οποίος ομίλησε επίκαιρα αναφερόμενος στο «Πάσχα του καλοκαιριού», την μεγάλη εορτή της Υπεραγίας Θεοτόκου.

 

Ταυτόχρονα, στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιωνίας (Συνοικισμού) Κορίνθου, χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος. Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος, αναφέρθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο και στα χαρακτηριστικά Της τονίζοντας ότι η Θεοτόκος είναι τύπος της Εκκλησίας καθώς στο πρόσωπό Της αντανακλώνται οι ίδιες αναλογίες με την Εκκλησία. Ολοκληρώνοντας, προέτρεψε τους πιστούς να παρακαλέσουν την Παναγία μας να αξιωθούν να μιμηθούν την ζωή Της. Εν συνεχεία, αφού εψάλησαν τα Εγκώμια στην Υπεραγία Θεοτόκο, ακολούθησε η λιτανευτική πομπή του Επιταφίου Της στους δρόμους του Συνοικισμού.


DSC05578

 

Την κυριώνυμο ημέρα Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιωνίας (Συνοικισμού) Κορίνθου. Τον Ι. Άμβωνα διηκόνησε, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου, ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, ο οποίος αναφέρθηκε στα πολλά προσωνύμια και στις εκατοντάδες θαυματουργικές εικόνες της Παναγίας μας, στις οποίες ο κάθε πιστός προστρέχει προκειμένου οι επιθυμίες και τα αιτήματά του να εκπληρωθούν.

εικόνα Viber 2019-08-15 15-26-57

 

Την ίδια στιγμή, στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή «Παναγία η Πάντων Χαρά» Καλεντζίου λειτούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, ο οποίος και ομίλησε στους ευσεβείς πιστούς αναφερόμενος στην εορτή της Παναγίας μας, δίδοντας έμφαση στο μεγάλο μυστήριο της μητρότητας. Επεσήμανε ότι η εποχή στην οποία ζούμε είναι μια εποχή όπου ο Διάβολος έχει αντιστρέψει και ανατρέψει τα πάντα για αυτό και παρεκάλεσε ικετευτικά την Κυρία Θεοτόκο να αναδείξει χριστιανές μητέρες, που με το μητρικό λειτούργημα τους να μην σταματούν να εκπέμπουν μηνύματα ζωής και που με την φυσική τροφή τους θα τρέφουν τα παιδιά τους με την πνευματική τροφή της πίστεως. Ολοκλήρωσε τον λόγο του μεταφέροντας τις ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και ευχήθηκε σε όλους η Παναγία Μητέρα μας να μας σκεπάζει όλους!  

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ