Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ Β’ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

 

 DSC01400

Στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιωνίας (Συνοικισμού) Κορίνθου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος την Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020, στην Ι. Ακολουθία των Β΄ Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου. Τον σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν οι συνοδοί του Κληρικοί καθώς και οι Εφημέριοι του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτ. π. Ιωάννης Δελημπαλτάς και π. Δημήτριος Στεργιόπουλος.

Στην ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος αναφερόμενος στον «κορονοϊό», που ταλαιπωρεί το τελευταίο διάστημα την ανθρωπότητα, τόνισε ότι διαχρονική προτεραιότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας αποτελεί η διασφάλιση της πνευματικής και σωματικής υγείας του Ποιμνίου Της και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ακολουθεί τις υποδείξεις της Κυβέρνησης και των ειδικών επί των λοιμώξεων ιατρών, παρά το θλιβερό πνευματικά γεγονός ότι ουσιαστικά στερείται το Ποίμνιό Της κατά την ιερή περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Παράλληλα, νουθέτησε τους πιστούς, ώστε να μην παύσουν να προσεύχονται θερμά έστω και από το σπίτι τους, καθώς οι καθημερινές Ι. Ακολουθίες, που ορίζει το τυπικό της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, πλέον δεν θα τελούνται. Απομένουν πλέον μόνον οι Κυριακάτικες Θ. Λειτουργίες προκειμένου όσοι επιθυμούν να μετέχουν στο «Ποτήριο της Ζωής», να ενωθούν με τον Νικητή του θανάτου και της φθοράς και να γίνουν ένα με τον Σωτήρα μας Κύριο Ιησού Χριστό. Ολοκληρώνοντας, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας προέτρεψε τους πιστούς να γονατίσουν προσευχόμενοι καθόσον διάβαζε ευχές υπέρ υγείας από το Ι. Ευχολόγιο!

 

IMG 0370

 

Ο Θεοφιλέστατος, αφού διάβασε ευχές υπέρ υγείας, αναφέρθηκε στην δοκιμασία του λεγόμενου «κορονοϊού» που μετατράπηκε σε πανδημία. Αναλύοντας τον κανόνα των Χαιρετισμών τόνισε ότι μέσω αυτού παρακαλούμε την Υπεραγία Θεοτόκο να μας λυτρώσει από κάθε βλάβη. Την παρακαλούμε γιατί μεσιτεύει στον Υιό της και Θεό μας Ιησού Χριστό και Αυτός κάμπτεται από τα «μητρικά της σπλάχνα» και αποδίδει κατά το συμφέρον των ψυχών των ανθρώπων. Παρακαλούμε την Παναγία μας να γίνει «τείχος απροσμάχητο», «καταφυγή» και «ελπίδα» για μία ακόμη φορά υπέρ ολόκληρης της ανθρωπότητας, ιδιαιτέρως δε για το Έθνος μας.

Ολοκληρώνοντας και αφού μετέφερε τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, προέτρεψε τους πιστούς, είτε στους Ναούς είτε από τα σπίτια τους να προσεύχονται θερμά, ώστε ο Θεός να γίνει ίλεως, να χαρίζει σύνεση, φρόνηση και μετάνοια προκειμένου να ξεπεράσουμε κι αυτή την δοκιμασία!      

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ