Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

 

115 7258

 

Στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Καμαρίου, την επονομαζόμενη «Κορφιώτισσα», της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ξυλοκάστρου, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό την Πέμπτη της Διακαινησίμου, 12 Απριλίου 2018. Τον σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, ο Αιδεσ. π. Κων/νος Τσάτσαρης, ο Ιερομ. π. Ιωσήφ Κύπερμαν, ο Αιδεσ. π. Αλέξανδρος Κόκοτος και οι Διάκονοι του.

Στον λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος αναφέρθηκε στην «καινούργια – ανέσπερη» ημέρα που ανέτειλε με την Ανάσταση του Κυρίου και η οποία μετέτρεψε τον άνθρωπο της πτώσεως, της αμαρτίας και του παραπτώματος σε «ουράνιο» άνθρωπο, σε άνθρωπο της μετάνοιας και της αιώνιας μακαριότητας. Στην λαμπρή και πανηγυρική περίοδο της Διακαινησίμου Εβδομάδος δεν θα μπορούσε να λείπει η Κυρία Θεοτόκος, που κυοφόρησε την Ζωή και έγινε για την ανθρωπότητα η «Ζωοδόχος Πηγή», η οποία θεραπεύει, ζωογονεί και αναπαύει τις ψυχές των Ορθοδόξων. Ολοκληρώνοντας, παρότρυνε την Γερόντισσα Ευαγγελία Μοναχή, την Ι. Αδελφότητα, τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου κ. Ηλία Ανδρικόπουλο, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους ευσεβείς πιστούς να αναπέμψουν θερμές προσευχές στην Θεοτόκο για να σώσει το γένος μας από την δουλεία και τον πικρό θάνατο, όπως αυτόν του Σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου.

115 7298

Την επομένη ημέρα, Παρασκευή της Διακαινησίμου, 13 Απριλίου 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας μετέβη και λειτούργησε στο πανηγυρίζον Ι. Παρεκκλήσιο Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής Βέλου (Γιουρούτσι), πλαισιούμενος από τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Βέλου Αιδεσ. Πρωτ. π. Κων/νο Κουτσούρη τον Αιδεσ. Πρωτ. π. Ξενοφώντα Κατσαούνη και τους Διακόνους του π. Νικόλαο Βαρδουνιώτη και π. Δαμασκηνό Γεννηματά.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας και την τέλεση του καθιερωμένου Αγιασμού ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ομιλήσας προς τους ευσεβείς προσκυνητές αναφέρθηκε στο μεγάλο γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου μας τονίζοντας ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία μας είναι Εκκλησία της Αναστάσεως, η οποία σηκώνει το λάβαρο του Αναστημένου Χριστού, διατρανώνει και κηρύσσει αυτό που η Παναγία μας και οι Άγιοι Απόστολοι είδαν με τα ίδια τους τα μάτια το ότι δηλαδή «Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ». Ολοκλήρωσε δε, το κήρυγμα του προτρέποντας τους πιστούς να μην λείψει ποτέ από τα χείλη τους το «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ», όχι μόνο επειδή κατά την παράδοσή μας αντικαθιστά κάθε είδους χαιρετισμό, αλλά κυρίως επειδή το γεγονός ότι ο Χριστός όντως Ανέστη είναι ό,τι σημαντικότερο έχει συμβεί ποτέ σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.      

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ