Ο ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΛΟΣ ΤΗΣ Ι. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΘΕΣΠΙΩΝ κ. ΣΥΜΕΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ.

 

εικόνα Viber 2019-07-23 12-01-35

 

Με αφορμή τα ονομαστήρια της Καθηγουμένης της Προτύπου Ι. Μονής Θεομήτορος, της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πελαγίας β΄, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, λειτούργησε σήμερα Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019, στο Ι. Μετόχιο της ως άνω Ι. Μονής, στο Λουτράκι. Στην Θ. Λειτουργία παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο άγιος Θεσπιών, ο οποίος αναφέρθηκε στην αγνότητα και την ειλικρινή αγάπη για τον Χριστό και την Παναγία Μητέρα του, που διακατείχε την Οσία Πελαγία, ενώ παράλληλα μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου για υγεία και μακροημέρευση της Ηγουμένης Γερόντισσας Πελαγίας και ευχαρίστησε τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο για την κυριαρχική του άδεια, ώστε να έχουν την ιδιαίτερη ευλογία να λειτουργήσουν σε αυτό το ευλογημένο τόπο του Προφήτου Ηλιού.

Στην σύντομη αντιφώνησή του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, αφού ευχαρίστησε το Θεοφιλέστατο Πρωτοσύγκελλο κ. Συμεών για την ευλογητή και ιεροπρεπή παρουσία του, ευχήθηκε καταλλήλως στην Γερόντισσα της Ι. Μονής και απέστειλε, δια του Θεοφιλεστάτου, στον Πρόεδρο της σεπτής Ιεραρχίας και Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο σεβάσματα και ευχές.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας παρατέθηκε κέρασμα από την Ι. Μονή.   

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ