ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΕΣ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ ΚΛΗΡΙΚΩΝ & ΛΑΪΚΟΥ, ΘΥΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ, ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

 

 

DSC03136

 

Την Θ. Λειτουργία και το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού πρώην Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεώς μας, π. Λεωνίδη Πανταζή, τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος το Σάββατο, 18 Μαΐου 2019, στον Ενοριακό Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Περαχώρας Κορίνθου.

Στο κήρυγμά του προς τους ευσεβείς Χριστιανούς, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε αρχικά στην Ευαγγελική περικοπή αναλύοντας την και στην συνέχεια αναφέρθηκε στον μακαριστό Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως μας π. Λεωνίδη Πανταζή, ο οποίος αφιέρωσε την ζωή του σπείροντας τον λόγο του Θεού και κηρύσσοντας άοκνα το Ιερό Ευαγγέλιο προς πνευματική καλλιέργεια των πιστών, ενώ απηύθυνε παρηγορητικούς λόγους προς την οικογένεια του μακαριστού Ιωάννη Αντωνίου, ο οποίος έχασε την ζωή σε εργατικό ατύχημα. Πριν την Απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας τέλεσε τα Ιερά Μνημόσυνα υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αοιδίμων κεκοιμημένων αδελφών μας.

 

 

viber image 2019-05-18  12.27.05

 

Την ίδια ημέρα στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Ζαχόλης ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία και το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέως πρώην Εφημερίου του ως άνω Ι. Ναού  π. Παναγιώτη Μεντζελίδη.

Αμέσως μετά την τέλεση του Ι. Μνημοσύνου ο άγιος Κεγχρεών απηύθηνε λόγους πνευματικής οικοδομής ομιλών περί των Ι. Μνημοσύνων τονίζοντας ότι, είναι καθήκον των Χριστιανών να προσεύχονται υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων και αφού «εν τω Άδη ουκ έστι μετάνοια», οι ζώντες ευχόμενοι υπέρ των κεκοιμημένων γίνονται συνεργοί του Θεού, με την αγάπη τους, στην ανάπαυση των προαπελθόντων αδελφών μας. Ολοκληρώνοντας προέτρεψε τους πιστούς να τηρούν τα παραδεδομένα από την Αγία Εκκλησίας μας για τους κεκοιμημένους, να τελούν τα Ι. Μνημόσυνα και να προσφέρουν ελεημοσύνες υπέρ αναπαύσεως των ψυχών αυτών.

Ας είναι η μνήμη τους αιωνία! 

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ