Μ. ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΣΑ Ι. ΜΟΝΗ ΑΓ. ΘΕΡΑΠΟΝΤΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ.

 

DSC03071

 

Με λαμπρότητα τελέσθηκε ο Μ. Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου την Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019, παραμονή της εορτής του Αγίου Θεράποντος, στην ομώνυμη Γυναικεία Κοινοβιακή Ι. Μονή στην περιοχή Γαλατάκι Κορινθίας.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας παρεχώρησε την διακονία του άμβωνος στον Παν/το Αρχιμ. π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως μας, ο οποίος αναφέρθηκε στην Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ο Οποίος μέσω αυτής χάρισε στην ανθρωπότητα την όντος ζωή, που δεν σταματά με τον θάνατο. Η ζωντανή πίστη του εορταζομένου Αγίου Θεράποντος, στον Αναστάντα Κύριο μας τον έκανε να ζει αιώνια, ακριβώς γιατί μέσα του ζούσε ο Χριστός.    

Αμέσως μετά την λιτάνευση του Ι. Λειψάνου και της Ι. Εικόνος του Αγίου στον περίβολο της Ι. Μονής ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ευχήθηκε στους παρισταμένους πιστούς και στην Ι. Αδελφότητα το Φως της Αναστάσεως, να φωτίζει την ζωή τους και δια πρεσβειών του Αγίου Θεράποντος ο Αναστάς Κύριος να τους χαρίζει πάντα, τα προς σωτηρία, αιτήματα.

 

viber image 2019-05-14  14.24.54

 

Την επομένη Τρίτη, 14 Μαΐου 2019, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Όρθρο και τέλεσε την Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στην ως άνω πανηγυρίζουσα Ι. Μονή.

Ο Θεοφιλέστατος στον λόγο του ερμήνευσε το όνομα του Αγίου Θεράποντος, δίδοντας την δυνατότητα στους πιστούς να αναπτύξουν σκέψεις από την ζωή και το έργο Του. Επιπρόσθετα τόνισε ότι, η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος, ένεκα των θαυμάτων τα οποία επιτελεί το χαριτόβρυτο Ι. Λείψανό Του, βοηθά στο να εδραιωθεί εντός του κοινωνικού συνόλου το φρόνημα της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ανιδιοτέλειας, της προσφοράς και της αγάπης προκειμένου οι πιστοί να μην είναι φίλαυτοι αλλά φιλάνθρωποι. Ολοκλήρωσε δε την ομιλία του ο άγιος Κεγχρεών ευχόμενος και εκ μέρους του σεπτού Ποιμενάρχου μας, να επικρατήσει η αγάπη μεταξύ των μελών της κοινωνίας μας, ως ύψιστος συντελεστής ενότητας, ειρήνης και αρμονίας, ώστε να αναδειχθούν άξια των δωρεών του Χριστού!

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕ