Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.

 

20210609 093117

 

Την Θεία Λειτουργία της αποδόσεως της Εορτής του Πάσχα τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος σήμερα Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ιερού Ναού και τον Αρχιδιάκονο της Ι. Μητροπόλεως μας π. Δαμασκηνό Γεννηματά.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στο πρώτο Ευαγγέλιο της Μ. Πέμπτης, το Ευαγγέλιο της Διαθήκης, στο οποίο συνοψίζεται η διδασκαλία και το έργο του Ιησού Χριστού, που σαρκώθηκε για να σώσει τον κόσμο «οὐ γὰρ ἦλθον ἵνα κρίνω τὸν κόσμον, ἀλλ᾿ ἵνα σώσω τὸν κόσμον» (Ιω. ιβ΄, 47). Ωστόσο, η σωτηρία προϋποθέτει την ελεύθερη βούληση και κανείς δεν θα σωθεί, επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, χωρίς την θέλησή του, χωρίς πίστη στον Αναστάντα Ιησού Χριστό. Εάν δεν πιστεύουμε δεν θα σωθούμε, εάν όμως πιστεύουμε τότε «κἂν ἀποθάνομεν, ζήσωμεν» (πρβλ. Ιω. ια΄, 26).Η Ανάσταση είναι το παν στην ζωή της Εκκλησίας και του Πιστού και εορτάζεται κάθε φορά που τελείται η Θ. Λειτουργία. Η Ανάσταση έρχεται πάντοτε μετά τον Σταυρό, όπως ακριβώς μετά τα προβλήματα και τον πόνο έρχεται η λύτρωση. Σημαντικότερο δε όλων είναι το ότι, εάν πιστεύουμε στην Ανάσταση, τότε, όταν ο Κύριος έλθει για να κρίνει «ζῶντας καί νεκρούς», θα αναστηθούμε και θα γευτούμε τα αιώνια αγαθά της Βασιλείας Του!

Ο Ποιμενάρχης μας ολοκλήρωσε ευχόμενος το φώς της Αναστάσεως να φωτίζει την ζωή μας, προτρέποντας τους παρευρισκομένους να συμμετάσχουν τόσο το απόγευμα στον Εσπερινό, όσο και αύριο το πρωίστην Αρχιερατική Θ. Λειτουργία της Αναλήψεως του Κυρίου μας. Επίσης, τους προσκάλεσε να παραστούν και να συμπροσευχηθούν την προσεχή Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021, στις 20:30, στην Ιερά Παράκληση για τους υποψηφίους Μαθητές των Πανελλαδικών Εξετάσεων στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.