Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΡΓΟΫΠΗΚΟΟΥ ΨΑΧΝΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ.

 

Eorth Gorgoepikoou 019 18-19.5.2019 001

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε η Πανήγυρη της γυναικείας Ιεράς Μονής Παναγίας «Γοργοεπηκόου» Ψαχνών, με αφορμή την θαυματουργή εύρεση της εφεστίου Ιεράς Εικόνος Αυτής, η οποία συνέβη το 1964, το Σάββατο 18 Μαΐου και την Κυριακή 19 Μαΐου 2019, προεξάρχοντος των Ιερών Ακολουθιών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, με την συμμετοχή κληρικών εκ Κορίνθου και Χαλκίδος.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Διονύσιος και προεξήρχε και στη Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Γοργοεπηκόου ενώ κήρυξε, προ της απολύσεως, τον θείο λόγο προς τους πολλούς ευσεβείς προσκυνητές, οι οποίοι με πολλή αγάπη συμπαρίστανται στο μικρό αυτό Μοναστήρι της Παναγίας μας, αφού η αγάπη και τα αισθήματα της φιλοξενίας στο πρόσωπο της Γερόντισσας Χριστοδούλης, είναι πάντοτε έκδηλα.

Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής, Κυριακή 19 Μαΐου 2019, ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου αγίου Κορίνθου κ. Διονυσίου, ενώ κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Μάκρας-Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Κατά την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος άγιος Κορίνθου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την ευλογία, που του παρείχε, ώστε να συμμετάσχει και στην φετινή Ιερά Πανήγυρη.

Όλοι οι προσκυνητές, μετά την Θεία Λειτουργία, πήραν ως ευλογία ευλογημένο φαγητό απολαμβάνοντας  για άλλη μια φορά την αρχοντική φιλοξενία της Ι. Μονής.

 

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ imchalkidos.gr